Termékek Menü
0

Az Arany kúszó kecskerágó tápanyag-utánpótlása

Megyeri Szabolcs
2015-01-06 16:13:21

Ajánlott rendszeresen foglalkozni a kerti növényekkel, ez alatt nem csak az öntözés, metszés értendő, hanem a tápanyag-utánpótlás is. Ugyan nem túl tápanyagigényes az Arany kúszó kecskerágó, de ahhoz, hogy erőteljesen növekedjen, mindenképpen szüksége van megfelelő mennyiségű mikroelemre. A frissen ültetett és a már több mint 2 éve ültetett növények tápanyag-utánpótlását külön kell venni.

Újonnan ültetett cserje:

Az új kerti növényeknek általában a gyökérképződését kell segíteni, hiszen az ültetés sokként éri a növényt. Az első 1-2 évben ezért a Foszforadagolással kell törődni, hiszen ez az a tápelem, ami a gyökérnövekedést segíti. A műtrágyás csomagolásokon a második érték jelzi a Foszfort, amiből annyi mennyiséget ajánlott csak kijuttatni, mint amennyi fel van tűntetve.

Idősebb cserjék:

Az idősebb cserjék esetében esetleg a Nitrogénadagolást lehet elkezdeni, ami által élénkebb zöld levelek fognak díszelegni az ágakon. A Nitrogén mennyiségével azonban vigyázni kell, mert a túlzott adagú Nitrogén hatására rengeteg ágat hoz a cserje, ami azt eredményezi, hogy nem marad ideje kinevelni a virágkezdeményeket

Tartalomhoz tartozó címkék: cserje