Az Arany kúszó kecskerágó tápanyag-utánpótlása

Megyeri Szabolcs 2015-01-06 16:13:21

Ajánlott rendszeresen foglalkozni a kerti növényekkel, ez alatt nem csak az öntözés, metszés értendő, hanem a tápanyag-utánpótlás is. Ugyan nem túl tápanyagigényes az Arany kúszó kecskerágó, de ahhoz, hogy erőteljesen növekedjen, mindenképpen szüksége van megfelelő mennyiségű mikroelemre. A frissen ültetett és a már több mint 2 éve ültetett növények tápanyag-utánpótlását külön kell venni.

Újonnan ültetett cserje:

Az új kerti növényeknek általában a gyökérképződését kell segíteni, hiszen az ültetés sokként éri a növényt. Az első 1-2 évben ezért a Foszforadagolással kell törődni, hiszen ez az a tápelem, ami a gyökérnövekedést segíti. A műtrágyás csomagolásokon a második érték jelzi a Foszfort, amiből annyi mennyiséget ajánlott csak kijuttatni, mint amennyi fel van tűntetve.

Idősebb cserjék:

Az idősebb cserjék esetében esetleg a Nitrogénadagolást lehet elkezdeni, ami által élénkebb zöld levelek fognak díszelegni az ágakon. A Nitrogén mennyiségével azonban vigyázni kell, mert a túlzott adagú Nitrogén hatására rengeteg ágat hoz a cserje, ami azt eredményezi, hogy nem marad ideje kinevelni a virágkezdeményeket

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese cserje
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
GYÖKERES (FÖLDLABDÁS,CSEREPES) EZÜSTFENYŐ KARÁCSONYFÁNAK

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.