Az Angol kékszakáll szaporítása

Megyeri Szabolcs 2014-12-13 16:18:53

Miután már a kertünkben beültetve díszeleg az Angol kékszakáll, akkor esetleg megpróbálkozhat Ön is ennek a cserjének a szaporításával. Ezt a bokrot dugványozással lehet szaporítani, mely nem igényel nagy szaktudást, ezért a kerttel most ismerkedőknek is meg lehet próbálni.

A dugványozást augusztus végén, szeptember elején kell elkezdeni, és olyan hajtásokat kell választani, melyeken már nincsen virágzat. 15 cm-es részeket ajánlott vágni egy-egy dugványhoz, melyek aljáról le kell szedegetni az ott lévő leveleket. Fontos, hogy mindig a levélkezdemény alatt legyen lemetszve a hajtás. Használjunk homokos-kavicsos talaj keveréket és ebbe szúrjuk bele az elkészült dugványokat. A tálcákat nejlonnal fedjük le és tegyük hűvös helyre. A gyökérzet növekedését jelzi, hogy ha a dugvány tetején új bimbók jelennek meg. Amikor ilyet látunk, akkor tegyük át mindegyik dugvány külön cserépbe és hagyjuk abban növekedni, egészen következő év áprilisáig, amikor már ki lehet ültetni a kertbe.

Amennyiben nincsen lehetősége arra, hogy télen elrakja a dugványokat pihentetni, akkor természetesen kertészetemből meg tudja rendelni az Angol kékszakállt konténeres változatban, melyet az első fagyokig ki is tud ültetni.

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese cserje
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
FUTÓRÓZSA METSZÉSE TAVASSZAL

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.