Az Angol kékszakáll metszése

Megyeri Szabolcs 2014-12-13 16:29:14

Az olyan kerti növényeket, cserjéket, melyekből nem alakítható ki például sövény, nem igazán szokták gondozni, nem nagy figyelmet fordítanak metszésükre a téli hónapokban. Ez semmi képen sem követendő, hiszen a metszés elhagyásával a cserjék elkezdenek gyengülni, nem fognak annyi levelet hozni, mint új korukba, ezáltal lombozatuk sem lesz már dísze kertünknek. Mivel későn virágoznak, ezért télen visszafagyhatnak a föld feletti hajtásrészük, illetve gyökerük is. Ezt meg lehet előzni, hogy ha felkészítjük a frissen ültetett cserjét a télre. Az Angol kékszakáll nem fagyérzékeny, azonban frissen ültetett korában még lehet ebből gond, ezért takarjuk be szalmával vagy lombbal 30-40 cm-es magasságig. Ezt a takarást kicsit szétszedve meg lehet ejteni a cserje metszését, egészen 20-30 cm-esre kell visszavágni az ágakat. Ezekből új hajtások fognak kinőni tavasszal. A kékszakáll metszésével meg lehet várni azt az időt, amikor már elkezd kihajtani, mert ekkor egyértelműen látható válnak azok az öregebb ágak, melyek teljesen visszafagytak, ezeket tőből ki lehet vágni. Erőteljes metszés után a cserje alsó rügyeiből újra fog tudni hajtást nevelni.

Tiszta metszlapot csak jó metszőollóval lehet készíteni, ezért mindenképpen ellenőrizze le az olló állapotát, mielőtt elkezdi használni.

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese cserje
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
KARÁCSONYI TREND

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.