Az Albizia julibrissin a kertben

Az Albizia julibrissin, a selyemakác ültethető szoliternek, de hármas csoportban is mutatós díszfa. Leginkább a kertek növénye, gondoskodást igényel. Fagyérzékeny és melegigényes, napos, meleg fekvésbe ültethető, fagyzugos helyeken elfagy. Fiatal korában vízigényes, ezért rendszeres öntözést kíván. A még fiatal fát nevelhetjük dézsás növényként is, a benti teleltetéssel a téli fagyoktól megmenthetjük a fiatal növényünket. Nyáron kiültethetjük a kertbe, és egészen a fagyok beálltáig kint hagyhatjuk.

A selyemakác az első években nem virágzik, csak kb. 4 éves korától, de legyünk türelmesek, várjuk ki az időt, mert csodás élményben lesz később részünk kora nyártól szeptember végéig. Ültessük olyan helyre, ahol gyakran láthatjuk őket, pl. egy déli fekvésű zugba, ahova mi is leülhetünk, és élvezhetjük a különleges, mediterrán hangulatot.

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese díszfák selyemakác
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
GYÖKERES KARÁCSONYFA - KÜLÖNLEGES KARÁCSONYFA - CSEREPES KARÁCSONYFA

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.