Termékek Menü
0

Az agresszív narancs-piros trombitafolyondár lenyugtatása

Megyeri Szabolcs
2015-01-15 15:24:15

Általában a kúszónövények esetében fontos, hogy mindig szemmel tartsuk őket, mert könnyen körbe nőhetik az egész keretet. Azonban, még az ilyen erőteljesen növekedő dísznövények esetében is van megoldás, hiszen gondoskodással kordában lehet tartani őket is. Három lehetőséget ajánlok a figyelmébe, amivel meg lehet fékezni az agresszívnak mondható növekedését a narancs-piros trombitafolyondárnak.

Árok készítése: Jó megoldás, hogy ha a már beültetett kapaszkodócserje köré 30-40 cm széles árkot készítünk. Ennek az ároknak legalább ugyanilyen mélynek is kell lennie. A művelet során figyeljünk oda, nehogy a növény gyökereit felsértsük.

Ültetés: Nem muszáj megválni a konténertől, amiben a növény van, hiszen remekül használható gátnak. Azzal, hogy ha a cseréppel együtt ültetjük a földbe a narancs-piros trombitafolyondárt, megelőzhető a túlzott továbbterjedés. Természetesen ez esetben is ügyelni kell arra, hogy kellő mennyiségű tápanyagot tartalmazzon a föld, amiben a növény van.

Szabályzó metszés: A legtöbb esetben a metszés gyógyír lehet minden növénnyel kapcsolatos problémára, így a továbbterjedés megakadályozására is. Kora tavasszal végezzük el a metszést, így a kapaszkodócserje lombozata nem tud terebélyesedni.

Látható, hogy csak egy kis figyelemre van szüksége a növénynek, akkor, ha már túlzottan átvette a hatalmat a kertben.