Az agresszív narancs-piros trombitafolyondár lenyugtatása

Megyeri Szabolcs 2015-01-15 15:24:15

Általában a kúszónövények esetében fontos, hogy mindig szemmel tartsuk őket, mert könnyen körbe nőhetik az egész keretet. Azonban, még az ilyen erőteljesen növekedő dísznövények esetében is van megoldás, hiszen gondoskodással kordában lehet tartani őket is. Három lehetőséget ajánlok a figyelmébe, amivel meg lehet fékezni az agresszívnak mondható növekedését a narancs-piros trombitafolyondárnak.

Árok készítése: Jó megoldás, hogy ha a már beültetett kapaszkodócserje köré 30-40 cm széles árkot készítünk. Ennek az ároknak legalább ugyanilyen mélynek is kell lennie. A művelet során figyeljünk oda, nehogy a növény gyökereit felsértsük.

Ültetés: Nem muszáj megválni a konténertől, amiben a növény van, hiszen remekül használható gátnak. Azzal, hogy ha a cseréppel együtt ültetjük a földbe a narancs-piros trombitafolyondárt, megelőzhető a túlzott továbbterjedés. Természetesen ez esetben is ügyelni kell arra, hogy kellő mennyiségű tápanyagot tartalmazzon a föld, amiben a növény van.

Szabályzó metszés: A legtöbb esetben a metszés gyógyír lehet minden növénnyel kapcsolatos problémára, így a továbbterjedés megakadályozására is. Kora tavasszal végezzük el a metszést, így a kapaszkodócserje lombozata nem tud terebélyesedni.

Látható, hogy csak egy kis figyelemre van szüksége a növénynek, akkor, ha már túlzottan átvette a hatalmat a kertben. 

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
GYÖKERES (FÖLDLABDÁS,CSEREPES) EZÜSTFENYŐ KARÁCSONYFÁNAK

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.