Az áfonya és a savanyú föld

Megyeri Szabolcs 2014-11-12 15:04:54

Az áfonya ültetés fő buktatója az áfonya talajigényének összetettsége. Az áfonya kizárólag a savanyú, tehát a 4.2-5.2 pH értékű talajban él meg, és hoz termést. A savanyú talaj házi körülmények között is előállítható (savanyú tőzeg, marhatrágya, fenyő-, és akácavar keverékéből például), de a pontos értékek eltalálásához hosszabb kísérletezés és utólagos korrekció (pl ventillált kénpor adagolása) lehetnek szükségesek, így áfonya ültetéséhez én inkább az előre elkészített, megfelelő értékekkel rendelkező földkeverékeket ajánlom, mint amilyen a Florasca A típusú BIO virágföld.

A Florasca A típusú BIO virágföld egyesíti magában a Fertő-Hanság Nemzeti Parkból származó gondosan válogatott tőzeg, és az évek alatt komposztálódott szarvasmarhatrágya jótékony hatását. Speciálisan (savanyú talajt igénylő növények számára) használható minőségi földkeverék. Az ebbe ültetett növények erőteljesen fejlődnek, dús virágzatot nevelnek. A Florasca A típusú BIO virágföld természetesen nem csupán az áfonya ültetéséhez használható fel, hanem egyéb, a savanyú talajt kedvelő kerti növények ültetéséhez, mint például a trópusi eredetű páfrányok, a papucsvirág, a begóniák, a ciklámen, a flamingó virág, vagy éppen a hortenzia.

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
GYÖKERES (FÖLDLABDÁS, CSEREPES) EZÜSTFENYŐ KARÁCSONYFÁNAK

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.