Ami alatt állítólag nincs szúnyog...

Megyeri Szabolcs 2013-08-04 10:00:00

A Szivarfa (a képen a Gömb Szivarfa: Catalpa bignonioides 'Nana') szúnyog elűző hatása valószínűleg arra vezethető vissza, hogy az eredeti élőhelyükön ahol erdőségeket alkotnak ritkábban vagy egyáltalán nem fordulnak elő a szúnyogok. Persze ebből levonni azt a következtetést, hogyha egy darab Szivarfát ültetünk akkor az is elűzi a szúnyogot, már a marketing kategóriába tartozik. 

A Szivarfa előnyös tulajdonságait inkább az utcafront szépítésben és a kisebb kertekben tudjuk kihasználni. Elsősorban a képen is látható oltott gömbkoronájú fácskát, amely nyírás és metszés nélkül is gömb alakú marad. Tehát akár légvezeték alá, akár apró kerti sarkokba kiválóan alkalmazható fáról van szó. Az alapfajt, pedig a szivarka alakú termése miatt szinte mindannyian ismerjük gyermekkorunkból. Termése miatt sok játékra alkalmas, fel azonban ne másszunk rá, és a gyermekeinket is tartsuk tőle távol, mert könnyen törik.

< < Vissza

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
ABIES CONCOLOR - KOLORÁDÓI JEGENYEFENYŐ

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.