Termékek Menü
0
Albizia julibrissin 'Summer Chocolate' - Bordó levelű selyemakác Katt rá a felnagyításhoz
Lomb színeződése: ősszel vörösre/bordóra
Kifejlett magasság: 6-8 m
Virágszín: rózsaszín
Virágzási idő: június-július

Albizia julibrissin 'Summer Chocolate' - Bordó levelű selyemakác

Ár:
23.790 Ft

(ejtsd: albízia julibrissin)

Szállítási méret: 150-200 cm magas
Kiszerelés: 7,5 literes konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető

Mennyiségi kedvezmény:
1 - 2 db vásárlása esetén
23.790 Ft / db
3 db felett
21.790 Ft / db
Díszfa méret
M: 150/200
Díszfa kiszerelés
K 7,5L
Ajánlom mellé az alábbi termékeket:
DOLCE VITAL Általános virágföld 40 liter DOLCE VITAL Általános virágföld 40 liter
1.990 Ft
Mabako szerves istállótrágya 50 liter Mabako szerves istállótrágya 50 liter
1.890 Ft
Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez


Fontos információ: 

A selyemakácok rendkívül dinamikusan nővő fák. Tehát elültetése után (a vásárolt mérettől függően) alig pár év alatt használható árnyékot képesek adni, és szemmel láthatóan kialakul a nagy bokor/kis fa forma, mely kialakítása metszéssel könnyedén megoldható. 

Fiatal korában viszont a legtöbb egyed rendkívül szálkás, sokszor csak egyetlen vezér ágból, és a törzsből áll. A faiskolai nevelés lényege a magasság és a megfelelő törzs vastagság elérése. Tehát érdemes tudnia, hogy a kertészetemből kiszállított selyemakác facsemeték bár előnevelt, vagy koros fák, a megjelenésük (lombkoronájuk)  még - különösen más fajokkal való összehasonlításban - nagyon ritkás, kialakulatlan.

Ugyanakkor a helyes ültetési pozíció (védett, nem fagyzugos terület), a szakszerű ültetés, és a bőséges öntözés, tápanyag utánpótlás szinte minden esetben meghozza a várt eredményt. Selyemakác fáim az ország egész területén megállják a helyüket! 


A selyemakác Summer chocolate fajtája, magyar nevén a bordólevelű selyemakác 6-8 m-re megnövő leheletkönnyed, laza ernyő jellegű koronájával igazi egzotikus hatást keltő díszfa. Fantázianevét leveleivel díszítő tulajdonságáról kapta, melyek kihajtáskor zöldes-bordós, később mély bordó színűek lesznek. Későbbiekben csokoládé árnyalatot vesznek fel, ősszel pedig barnás-lilára színeződnek. Különleges megjelenését levelein kívül lilásrózsaszínű pamacsokban álló hosszú porzószálai adják. Termése 8-12 cm hosszú barna hüvelytermés, ami érés után még sokáig a fán marad.

Melegigényes, a fagyra nagyon érzékeny, tehát fagyzugos helyekre egyáltalán nem ajánlott a kihelyezése. A facsemetét télen nevelhetjük dézsában is, a fagykároktól megóvva. Egészen a fagyok beálltáig nyugodtan kint lehet a kertben. Fiatal korában igényli a bőséges vízellátást, ezért rendszeres öntözést kíván.

A selyemakác igényli a törődést, odafigyelést, nevelése igazi türelemjáték, hiszen csak a 4. évtől élvezhetjük színpompás virágait. Ültethető szoliterként, de hármas csoportokban is remekül mutat. Válasszunk neki kertünkben olyan helyet, ahol félárnyékot adó lombkoronája alá mi is leülhetünk és kellemesen eltölthetjük a nyári délutánokat, miközben virágainak szemet gyönyörködtető látványát élvezhetjük.

További növényeink is érdekelhetik

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményétMegjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő