Áfonya ültetése a kertbe, vagy dézsába II. fejezet

Megyeri Szabolcs 2014-11-12 14:15:21

Az áfonya ültetése nem csupán a speciális talajigény miatt körülményesebb az átlagos kerti növények telepítésénél. Az áfonya fényigénye magas, kedveli a közvetlen napsütést, de emellett a hűvösebb, nyirkos klímát részesíti előnyben.  Az áfonya talajigényéhez még az is hozzátartozik, hogy termőtalajában ideális esetben 3%-os humusztartalom van, vagyis gazdag, tápdús közeget szükséges az áfonyának biztosítanunk. Az áfonya vízigénye közepes, gyakori öntözést főleg azért kíván, mert gyökérzete sekélyen terül el a földben, így hajlamos lesz a gyors kiszáradásra. Az áfonya mulcsolása jó ötlet lehet a nedvesség megtartására, tehát érdemes az áfonya tövek környékét mulcsanyaggal (fenyőkéreg, kőzúzalék például) feltölteni.

Az áfonya öntözése különösen a nyár végén fontos, ebben az időszakban alapozhatjuk meg a jövőre bőven termő, sok hajtást hozó bokrokat. Az áfonya talajigényének, tápanyagigényének, vízigényének felmérése és biztosítása után következhet a megrendelt áfonya tövek elültetése. Sokan szokták kérdezni, hogy mikor telepíthető ez a bogyós gyümölcs, amire egyszerű a válasz: az áfonya ültetési ideje tavasztól az ősz végéig bármikor aktuális, csupán a fagyos téli heteket kell kihagyni. 

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
NORDMANN FENYŐFA RENDELÉSE ORSZÁGOS HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.