Áfonya ültetése a kertbe, vagy dézsába I. fejezet

Megyeri Szabolcs 2014-11-12 14:03:30

Az áfonya ültetése a hírek szerint mindig nehéz, bonyolult művelet, elsősorban az áfonya talajigényének köszönhetően. A valóságban azért az áfonya telepítés korántsem lehetetlen, vagy túlzottan nehéz feladat, csupán a megfelelő savanyú közeget szükséges biztosítani ennek a kedvelt gyümölcstermőnek. Az átlagos kerti föld az esetek többségében nem alkalmas az áfonya ültetéséhez, ugyanis az áfonya kizárólag a savanyú,  4,2 – 5,2 pH értékű talajban él meg és terem ízletes bogyókat. Amennyiben kerti áfonyát ültetnénk, akkor a talaj felső rétegét kell kicserélni a szükséges paraméterekkel rendelkező közegre.

Az áfonya savanyú talaját többféle módon is előállíthatjuk. Az egyik módszer a közeg házilagos feljavítása, a talaj felső rétegének cseréjével. Ebben az esetben savanyú tőzeget, marhatrágyát, fenyő és akácavart kell összemixelni úgy, hogy a keverék pH értéke 4.2-5.2 között legyen. Ennél egyszerűbb, és a kémhatást tekintve biztosabb módszer az előre elkészített savanyú föld, például a Florasca A típusú BIO virágföld használata, mely ellenőrzött módon került összeállításra, és pH értéke is garantáltan egységes és megfelelő. Amennyiben áfonyát dézsában kívánunk nevelni, szintén a Florasca A típusú BIO virágföldet ajánlom, mely egyszerűen kezelhető, és egy 20 literes kiszerelésű változat indulásnak elegendő is lesz. 

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
FENYŐFA VÁLASZTÁS - KARÁCSONYFA VÁLASZTÁS - KARÁCSONYFA FAJTÁK

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.