Termékek Menü
0

A Yellow Trumpet ültetési menete 3+1 lépésben

Megyeri Szabolcs
2015-01-19 17:00:49

Ha Ön szereti a trombitafolyondárokat, akkor biztosan sok élénksárga virágot szeretne látni a Yellow Trumpet fajtán is egész nyáron át. Ha ez így van, akkor az ültetési lépéseket komolyan kell venni.

1. Átgondolás: Mivel 10-12 méter magasra is képes felmászni az élénksárga virágú trombitafolyondár, ezért célszerű olyan helyre ültetni, ahol lesz lehetősége terjedni. Ültethetjük fal, kerítés tövébe, így könnyen be tudja nőni a neki szánt helyet.

2. Talaj-és ültető gödör előkészítés: A kiválasztott terület talaját célszerű átforgatni párszor, hogy minél porhanyósabb földbe lehessen beültetni az élénksárga virágú trombitafolyondárt. Ahhoz, hogy a gyökereknek kellő helyet biztosítsunk javasolt, kétszer olyan széles és mély ültető gödröt készíteni.

3. Ültetés mente: Az élénksárga virágú trombitafolyondár igényli, hogy a talaj tápanyagban dús és jó vízáteresztő képességű legyen. Ha az ültetés során az ültető gödröt a Dolce Vital általános virágfölddel töltjük fel, akkor teljesítettük ezt az igényét a kapaszkodócserjének. Az újonnan elültetett élénksárga virágú trombitafolyondárt alaposan meg kell öntözni ahhoz, hogy a gyökerei jól tudjanak terjedni a talajban. Ezt a műveletet heti rendszerességgel kell megismételni, de forró, száraz nyári napokon javasolt még egy öntözési napot beiktatni.

+1. Téli felkészülés: Miután megkapta az élénksárga virágú trombitafolyondárt, bármikor elkezdheti az ültetést. Arra azonban ügyelni kell, hogy ne ültessünk a téli fagyos időszakban. Ha a kora téli időszakot választja, akkor érdemes felaprított levéllel, szalmával vagy talajtakaró hánccsal befedni a növény alsó részét 30-40 cm-es magasságig. Ezzel a kis odafigyeléssel megelőzhető a téli talajátfagyás okozta gyengülés.

Ha kellő figyelmet fordítottunk az ültetés során az élénksárga virágú trombitafolyondárra, akkor egész nyáron, sőt még szeptember végén is gyönyörködhetünk a sötétpiros virágözönben.