A Yellow Trumpet ültetési menete 3+1 lépésben

Megyeri Szabolcs 2015-01-19 17:00:49

Ha Ön szereti a trombitafolyondárokat, akkor biztosan sok élénksárga virágot szeretne látni a Yellow Trumpet fajtán is egész nyáron át. Ha ez így van, akkor az ültetési lépéseket komolyan kell venni.

1. Átgondolás: Mivel 10-12 méter magasra is képes felmászni az élénksárga virágú trombitafolyondár, ezért célszerű olyan helyre ültetni, ahol lesz lehetősége terjedni. Ültethetjük fal, kerítés tövébe, így könnyen be tudja nőni a neki szánt helyet.

2. Talaj-és ültető gödör előkészítés: A kiválasztott terület talaját célszerű átforgatni párszor, hogy minél porhanyósabb földbe lehessen beültetni az élénksárga virágú trombitafolyondárt. Ahhoz, hogy a gyökereknek kellő helyet biztosítsunk javasolt, kétszer olyan széles és mély ültető gödröt készíteni.

3. Ültetés mente: Az élénksárga virágú trombitafolyondár igényli, hogy a talaj tápanyagban dús és jó vízáteresztő képességű legyen. Ha az ültetés során az ültető gödröt a Dolce Vital általános virágfölddel töltjük fel, akkor teljesítettük ezt az igényét a kapaszkodócserjének. Az újonnan elültetett élénksárga virágú trombitafolyondárt alaposan meg kell öntözni ahhoz, hogy a gyökerei jól tudjanak terjedni a talajban. Ezt a műveletet heti rendszerességgel kell megismételni, de forró, száraz nyári napokon javasolt még egy öntözési napot beiktatni.

+1. Téli felkészülés: Miután megkapta az élénksárga virágú trombitafolyondárt, bármikor elkezdheti az ültetést. Arra azonban ügyelni kell, hogy ne ültessünk a téli fagyos időszakban. Ha a kora téli időszakot választja, akkor érdemes felaprított levéllel, szalmával vagy talajtakaró hánccsal befedni a növény alsó részét 30-40 cm-es magasságig. Ezzel a kis odafigyeléssel megelőzhető a téli talajátfagyás okozta gyengülés.

Ha kellő figyelmet fordítottunk az ültetés során az élénksárga virágú trombitafolyondárra, akkor egész nyáron, sőt még szeptember végén is gyönyörködhetünk a sötétpiros virágözönben.

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
FUTÓRÓZSA METSZÉSE TAVASSZAL

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.