Termékek Menü
0

A Rosa Winchester angol rózsa ültetése

Megyeri Szabolcs
2014-12-18 12:06:16

A szakszerű rózsaültetés roppant fontos a rózsa egészsége szempontjából, a helyesen végigvitt telepítés az egyik legfontosabb lépés a szép és ellenálló rózsa neveléséhez. A rózsa ültetése nem nehéz feladat, de némi előkészületet igényel, és a földbe helyezést is körültekintően kell elvégezni. A Rosa Winchester angol rózsa ültetését a tavaszi hetektől kezdődően egészen az őszig bezárólag bármikor elvégezhetjük, annyi kitétellel, hogy a melegebb nyári hónapokban inkább a konténeres rózsa ültetése ajánlott.

A rózsa megrendelése előtt gondoskodjunk a megrendelt rózsának megfelelő helyszínről és ültetőgödörről. Az angol rózsa fényigénye magas, így a Rosa Winchester angol rózsa is meleg, napfényes szegletet kíván, ahol napi 6-8 napfürdőt vehet.  Az ültetőgödör elkészítése a másik előkészületi munka, mely egy délután alatt elvégezhető. Ez ideális esetben egy 60x60x60 centiméteres mélyedés, melynek az alját vékony rétegben szerves trágyával és/vagy komposzttal béleljük ki.

A tápanyagréteget fedjük egy ujjnyi földdel, mert nem jó, ha a konténeres rózsa gyökerei a tápanyaggal közvetlenül érintkeznek. Az előkészített ültetőgödröt alaposan öntözzük be, majd a konténeres rózsa kiszállítását követően lehetőleg azonnal helyezzük a földbe a töveket, természetesen földlabdával együtt.  A behelyezés főszabálya, hogy az oltás helye 3 ujjnyival a talajszint alá kerüljön. Egy újabb alapos beöntözés után a rózsa ültetésével végeztünk is, és a későbbiekben már csak az ápolási feladatokat kell ellátnunk!