A Weigela florida ’Piroska’ a kertben

Megyeri Szabolcs 2014-06-30 12:04:37

A rózsalonc egy gyönyörűen virágzó cserje, sötétpiros virágaival magára hívja a tekintetet! Akár magánkertekben, de intenzíven gondozott parkokban is jó talajviszonyok között tömegesen nyíló virágaival díszít májustól egész nyáron át. A rózsalonc társítható más virágzó cserjékkel vagy egy lombjával díszítő cserje mellett. Lehetőleg a virágzásuk egy időszakra essen, és a virágok színei harmonizáljanak. Egy ilyen növénytársítás lehet pl. gyöngyvessző és rózsalonc egymás mellé ültetése. A rózsalonc ültethető szoliterként, de akár nyíratlan sövényként is nagy díszítőértékű. Nem ajánljuk viszont óvodák kertjébe, mert levele, termése mérgező.
Ha jól gondozzuk is növényünket, ritkán fordul elő, hogy elkap betegségeket, ám azért megjelenhet a leveleken, virágon pl. gombás fertőzés vagy rovarkártevő is. Jó, ha figyelemmel kísérjük kertünkben minden növényünk egészségi állapotát, így még időben meg tudjuk akadályozni a nagyobb bajokat. A Weigela mint mérgező növény ellenáll a legtöbb károkozó ellen.

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV
Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.