Termékek Menü
0

A vörös áfonya ültetése

A vörös áfonya ültetése hasonló a többi cserje ültetéséhez, mégis, hogy sikeres legyen munkánk, fontos néhány dologra odafigyelnünk.

Legfontosabb, hogy vegyük figyelembe : a vörös áfonya savanyú talajt igényel, s ilyen talaj hazánkban kevés van. Főleg Nyugat- Dunántúlon fordul elő.
Konténeres áfonyánkat márciustól novemberig ültethetjük kertünkbe. Napos, vagy enyhén árnyékos területet válasszunk neki.
Körülbelül 35 cm széles és 30 cm mély ültetőgödröt kell ásnunk. Ha több tövet szeretnénk ültetni, 90 cm legyen a tőtávolság a növények között.
A gödör aljára a talaj felső rétegének és szerves trágyának a keverékét tegyük. Helyezzük el az ültetőgödör közepén a konténerből kiemelt vörös áfonya tövet úgy, hogy a tő földlabdájának szintje néhány centiméterrel lejjebb legyen, mint a talaj szintje. A savanyú kémhatású, tőzeges földkeveréket helyezzük a növény földlabdája köré. Használhatunk kertészetekben készen beszerezhető, áfonya ültetéshez ajánlott közeget is. A talajt tömörítsük, majd bőségesen öntözzük be ( iszapoljuk be ). Ezzel az a célunk, hogy az ültetőgödör teljes szelvényét átjárja a nedvesség.

Tartalomhoz tartozó címkék: áfonya