Valor szabadgyökerű szilva ültetése

Megyeri Szabolcs 2015-01-20 15:54:57

A Valor szabadgyökerű szilva ültetéséhez néhány tipp:

  • Érdemes visszametszeni a kisebb gyökerek végét metsző ollóval, így segítendő a gyökérben az osztódó szövetek szaporodását.
  • Az ültető gödör kialakítása során kitermelt földet érdemes feljavítani jobb szerkezetű valamint beállított tápanyagtartalmú földkeverékkel. Amennyiben a talaj jó szerkezetű és tápanyagban gazdag, elegendő lehet az érett szerves trágya használata.
  • Amennyiben szeretne biztosra menni, hogy a használt földkeverékben nincs semmilyen káros gombás betegség, amely kártékonyan visszavetheti a fa növekedését, ajánlott gombaölő szert használni.
  • A csemete elhelyezése során fontos mozzanat, hogy a gödör közepén a függőlegeshez minél közelebbi állásban legyen a csemete. Az oltásból, szemzésből származó forradás által jelzett pontnak a földfelszín felett kell elhelyezkednie.
  • A telepítés befejező, de legfontosabb mozzanata a beiszapoló öntözés. Ez nagyon fontos ugyanis a megfelelő mennyiségű víz nélkül a Valor szabadgyökerű szilvafa csemeténk nagyon hamar kiszáradhat.
Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
GYÖKERES (FÖLDLABDÁS, CSEREPES) EZÜSTFENYŐ KARÁCSONYFÁNAK

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.