A tulipánfa (Liriodendron tulipifera) ültetése

Megyeri Szabolcs 2015-01-13 14:05:11

A tulipánfa (Liriodendron tulipifera), vagy más néven amerikai tulipánfa egy különlegesen magas díszítőértékkel rendelkező díszfa, melyet őshazájában haszonnövényként is termesztenek, Európában azonban dísznövényként ismeretes. A honi körülmények között a tulipánfa mérete várhatóan 10-20 méter lehet, lombja széles, kúpos, piramis alakú.

A tulipánfa ültetése tavasztól késő őszig lehetséges, elsősorban konténeres tulipánfát válasszunk a sikeres telepítés érdekében. Fontos tudni, hogy a tulipánfa az átültetést rosszul tolerálja, így mindig rögtön a végleges helyére ültessük! A konténeres tulipánfa megrendelése előtt készítsük el az ültetőgödröt, ami egy, a földlabdánál kétszer-háromszor nagyobb mélyedés legyen a kert egy napos fekvésű részén. Az ültetőgödröt béleljük ki érett trágyával vagy komposzttal, alaposan öntözzük be, és már készen is állunk a tulipánfa telepítésére.

A megérkezett konténeres tulipánfát olyan mélyen helyezzük a földbe, ahogy a faiskolában, kertészetben volt, taposással tömörítsük a talaját, majd öntözzük be bőségesen. A tulipánfa a laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű talajokon fejlődik a legszebben, szárazabb közegben növekedése lelassulhat, de a hiányzó nedvességet öntözéssel pótolni lehet. A tulipánfa gyors növekedésű fafajta, néhány év alatt nyúlánk, termetes díszfává válik, így különleges leveleivel, érdekes virágaival szépen gondozott, nagyobb kertek csodás fája lehet. 

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese díszfák
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
NORDMANN FENYŐFA RENDELÉSE ORSZÁGOS HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.