Termékek Menü
0

A törpe aranyvessző metszése

Megyeri Szabolcs
2015-01-09 13:31:11

Valószínűleg Ön is azért választotta az aranyvessző ’Webbers Favorit’ fajtáját, mert mindig szeretne gyönyörködni a kicsi, napsárga virágaiban. Ehhez azonban rendszeres odafigyelésre és karbantartásra van szükség, hogy ne váljon elhanyagolttá. Talán ez az egyetlen olyan kertészeti feladat, amit minden évben az elvirágzás után meg kell ejteni, hogy ha mindig egységes, sűrű sövényt szeretnénk nevelni.

Azért szükséges az elvirágzás után minél hamarabb elvégezni a metszést, mert így elegendő ideje lesz a törpe aranyvesszőnek arra, hogy új hajtást neveljen. Ha sokáig várunk ezzel a feladattal, akkor azzal kell számolni, hogy 1-2 szezonon keresztül nem lesz sok virág a cserjén.

Minden metszés alkalmával ügyelni kell arra, hogy ne az összes vesszőt vágjuk vissza, hanem csak minden harmadikat. Így arra serkentjük a bokrot, hogy új és erőteljes hajtásokat növesszen. Általában elegendő két egészséges rügyhelyet meghagyni az ágakon.

Azzal, hogy minden évben tavasszal szánunk pár órát a törpe aranyvessző metszésére, azt érjük el, hogy rendszeresen rengeteg sok arany virágot láthatunk az ágak teljes hosszán és kompakt térhatárolónk lesz.

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus