Termékek Menü
0

A törpe aranycserje ültetése

Megyeri Szabolcs
2015-01-09 12:48:59

A törpe aranycserje ültetése előtt a terület kiválasztáson nem kell sokat gondolkodni, hiszen sem a fényellátásra, sem pedig a talajösszetételre nem igényes. Legfontosabb az, hogy ne legyen olyan helyre ültetve, ahol sok gyermek megfordul, és nem lehet őket mindig figyelemmel kísérni, mert a cserje minden része mérgező!

Ültethetjük szoliter növényként, vagy csoportosan sövényként is. Az előbbi esetben ajánlott 30-40 cm-ként ültetni a törpe aranycserje töveket.

Kertészetemtől konténeres kiszerelésben kapja meg a megrendelt cserjét, így a téli fagyos heteket leszámítva, az év bármely szakában ültethető. A kijelölt kertrész talaját ajánlott ásóval átforgatni, hogy minél porhanyósabb földbe lehessen beültetni a cserjét. Kétszer olyan mély és széles ültető gödör készítése javasolt, amit ha Dolce Vital földkeverékkel tölt fel, akkor biztos lehet abban, hogy a törpe aranycserje az egész vegetációs idő alatt megfelelő mennyiségű tápanyagot kap. Mivel alacsony növekedésű, ezért szükséges lehet agroszövet lerakása, hogy biztosan meggátoljuk a gyomnövények növekedését. Egy ilyen kistermetű növény alatt nem egyszerű gyomlálni, ezért kényelmi szempontból előnyös lehet. Ez esetben vágja ki a szövetből a cserje későbbi helyét, hogy a lefektetés után már ne legyen ezzel probléma. Miután a cserje a helyére került, már csak egy alapos öntözés szükséges, amit heti rendszerességgel meg is kell ismételni.

Amennyiben a kora téli, de még fagymentes időszakot választja az ültetéshez, akkor mindenképpen ajánlott felkészíteni a cserjét a hidegebb napokra. Ekkor felaprított levelekkel, szalmával vagy talajtakaró hánccsal célszerű betakarni 30-40 cm-es magasságig, így a téli hideg okozta gyengülés elkerülhető.