Termékek Menü
0

A tollborzfű ültetési mozzanatai

Megyeri Szabolcs
2015-02-18 15:30:56

Minden kerti növényünk esetében fontos, hogy az ültetés során minden igényét teljesítsük, hiszen csak így biztosítható az, hogy sokáig gyönyörködhessünk bennük. Ez nincsen másként a tollborzfű esetében sem, tehát lássuk is az ültetés lépéseit!

Előkészületek: A tollborzfű egy igazán toleráns évelő díszfű, így még a kezdő kertbarátok is sikerélményekkel gazdagodhatnak. Talajigényeit tekintve azonban inkább a nedves, jó vízgazdálkodású talajokat kedveli. A tollborzfű ültetésére a legalkalmasabb évszak a tavasz. Az előkészületeknél ügyelni kell arra, hogy az ültető gödör kétszer olyan mély és széles legyen, mint amekkora a vásárolt konténer, ami azért fontos, hogy elősegítsük a gyökerek fejlődését.

Megfelelő hely megválasztása: Kedveli a napfényes helyeket, ezért válasszunk kertünkben olyan helyet, ahol megkapja az elegendő fénymennyiséget. Jól mutat évelőágyakban más évelővel társítva, de szoliterként is díszes tagja lehet kertünknek.

Ültetés menete: Amikor megválasztottuk a legalkalmasabb helyet növényünknek, a szétosztott töveket helyezzük át a cserépből, vagy abból a konténerből, melyben kertészetemtől megkapta az ültető gödörbe. Eltűri a száraz körülményeket is, de ültetés után mindenképp öntözzük meg alaposan. Később elég, ha hetente egyszer kap vizet, de száraz, forró nyári napokon többszöri öntözésre szorul. A sötét színű tollborzfű a legjobban a Dolce Vital általános virágföldkeverékben fejlődik, mivel ez a keverék gondoskodik a kiegyenlített, egész vegetációs idő alatti tápanyagellátásról.

Tartalomhoz tartozó címkék: tollborzfű díszfű