Termékek Menü
0

A télizöld fagyal sövény

Megyeri Szabolcs
2014-05-27 12:45:17

A sövényként ültetett cserjék mindig nagyon népszerűek, ami nem csoda, hiszen a zöld, élő birtokhatároló megszépíti a területet, eltakarja a kertet a kíváncsi szemek elől, vagy éppen a felújításra való házfalat rejti el, emelve a látvány esztétikáját.

Ne feledjük, hogy a sövény hatékony védvonal is, a sűrű ágrendszer között nehézkes az átbújás, és megmászni is csak bajosan lehet. A télizöld fagyal (Ligustrum ovalifolium) sövényként nagyon elterjedt cserje, mutatós, csaknem egész évben díszlő növény, melyet metszéssel a kívánt méretűre és tömöttségűre alakíthatunk.

A télizöld fagyal gondozása egyszerű feladat, kiválóan tolerálja a városi, szennyezett levegőt, talajtípusban nem válogatós, és napos valamint félárnyékos helyeken is szépen növekszik, ezért nem csak kertekbe, de városi utcafrontokra, társasházi előkertekbe is elsőrangú választás. A télizöld fagyal ára egy épített kerítéshez képest elenyésző összeg, ugyanakkor a birtokhatároló, birtokvédelmi feladatokat ugyanolyan hatékonyan ellátja.