A télizöld fagyal sövény

Megyeri Szabolcs 2014-05-27 12:45:17

A sövényként ültetett cserjék mindig nagyon népszerűek, ami nem csoda, hiszen a zöld, élő birtokhatároló megszépíti a területet, eltakarja a kertet a kíváncsi szemek elől, vagy éppen a felújításra való házfalat rejti el, emelve a látvány esztétikáját.

Ne feledjük, hogy a sövény hatékony védvonal is, a sűrű ágrendszer között nehézkes az átbújás, és megmászni is csak bajosan lehet. A télizöld fagyal (Ligustrum ovalifolium) sövényként nagyon elterjedt cserje, mutatós, csaknem egész évben díszlő növény, melyet metszéssel a kívánt méretűre és tömöttségűre alakíthatunk.

A télizöld fagyal gondozása egyszerű feladat, kiválóan tolerálja a városi, szennyezett levegőt, talajtípusban nem válogatós, és napos valamint félárnyékos helyeken is szépen növekszik, ezért nem csak kertekbe, de városi utcafrontokra, társasházi előkertekbe is elsőrangú választás. A télizöld fagyal ára egy épített kerítéshez képest elenyésző összeg, ugyanakkor a birtokhatároló, birtokvédelmi feladatokat ugyanolyan hatékonyan ellátja.

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
FENYŐFA VÁLASZTÁS - KARÁCSONYFA VÁLASZTÁS - KARÁCSONYFA FAJTÁK

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.