A télizöld fagyal jellemzői

Megyeri Szabolcs 2014-05-27 12:55:01

A télizöld fagyal (Ligustrum ovalifolium) a többféle fagyal fajta közül a leginkább sövénynek alkalmas típus. Leveleit egész évben megtartja, kivéve az igazán fagyos téli heteket, ugyanakkor lombja tavasszal megújul, így a természet ébredésekor pazar látványt nyújthat a kertben.

A télizöld fagyal termése a madarak egyik kedvenc csemegéje, így ültetésével életteli, szárnyasokkal benépesült birtokunk lehet. A télizöld fagyal ültetése egész évben aktuális, kivéve a kemény mínuszokkal járó téli időszakokat, így akár nyáron is telepíthető, de a meleg hónapokban elsősorban a konténeres télizöld fagyal beszerzése és ültetése javasolt. Kártevői, betegségei alig akadnak, így a fagyal növényvédelme nem ró nagy feladatokat a hobbikertészekre.

A fagyal évente két metszést igényel, de a metszési feladatok egyszerűek, akár kezdők számára is könnyen elvégezhetőek. A fagyal sövény nyírása tavasszal és ősszel esedékes, a tél után az elhalt, elfagyott ágak lenyesése időszerű, később pedig az alakító, méretre igazító visszavágás marad csak.

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
GYÖKERES (FÖLDLABDÁS,CSEREPES) EZÜSTFENYŐ KARÁCSONYFÁNAK

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.