A Tarkalevelű rózsalonc ültetése

Megyeri Szabolcs 2015-01-09 16:22:06

A Tarkalevelű rózsalonc általában 1-1.5 magasra nő meg az évek alatt és közel ugyanilyen széles is lesz. Ezért fontos, hogy olyan helyre legyen ültetve ez a díszcserje, ahol elegendő helye lesz ahhoz, hogy növekedjen és terjedjen. Napos helyre ültetve hozza a legtöbb virágot, de félárnyékos helyen is megfelelően fejlődik, csak a virágai nem lesznek nagyon nagyok.

Mielőtt elkezdené kiásni a helyét a loncnak, ajánlott ásóval átforgatni a talajt, hogy minél porhanyósabb földbe lehessen beültetni. Amikor megtalálta a megfelelő helyet a Tarkalevelű rózsaloncnak, akkor kétszer olyan széles és mély ültető gödröt szükséges kiásni, mint amekkora konténerben kertészetemtől megkapta.

Mivel a lonc igényli a tápanyagban dús talajt, ezért az ültetőgödröt ajánlott Mabako szerves istállótrágyával feltölteni, mert így biztosítva van az, hogy az egész vegetációs idő alatt kellő mennyiségű tápanyaghoz jut a cserje. Miután belerakta az ültető gödörbe a cserjét, nincs más hátra, mint egy alapos megöntözés. Ezt a feladatot hetente kell megismételni, azonban a melegebb, aszályos nyári napokon ajánlott még egy öntözést beiktatni.

Mivel konténeres kiszerelésben kapja meg a Tarkalevelű rózsaloncot, ezért a fagyos téli napokat leszámítva, bármikor elkezdheti az ültetést. Azonban, ha a késő őszi napokat választja arra, hogy elhelyezze a cserjét, akkor ajánlott felkészíteni a hidegre. Ekkor felaprított levelekkel, szalmával vagy talajtakaró hánccsal borítsa be a cserje alsó részét 30-40 cm-es magasságig, így megóvható a téli fagyok okozta gyengüléstől.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
KARÁCSONYI TREND

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.