A Tarkalevelű rózsalonc tápanyag-utánpótlása

Megyeri Szabolcs 2015-01-09 17:00:40

Általánosságban elmondható, hogy a tápanyag-utánpótlást minden növény esetében akkor kell elvégezni, amikor nyugalmi állapotban van. Az újonnan ültetett Tarkalevelű rózsalonc nem igényel az első vegetációs időben plusz tápanyagot, hiszen ha az ültető gödör Mabako szerves istállótárgyával lett feltöltve, akkor az gondoskodik róla az első időszakban. A késő téli, kora tavaszi tápanyag segíti a növényt abban, hogy a metszés után könnyen regenerálódjon és még inkább szebb, és nagyobb virágbimbókat növesszen.

Az erőteljes növekedés idejében való tápanyag-utánpótlás eseten műtrágya granulátumokat kell használni, amikben a nitrogén mennyisége legalább kétszer akkora legyen, mint kálium és foszfor mennyisége. Arra azonban ügyelni kell, hogy fejezzük be a granulátumok kiszórását még a virágzás előtt, mert a túlzott nitrogén nem tesz jót a virághozamnak. Fontos, hogy mindig akkora mennyiségű mikroelemet jutassunk ki egyszerre, mint amekkorát a cserje nagysága igényel, illetve amennyi a csomagoláson fel van tüntetve.

A tápanyag-utánpótlás szükségességét a halványabb szín, a kisebb levelek, a kiegyenlítetlen hajtás hozam és a kevesebb virág jelzi. Nem mindig a műtrágyás csomag után kell nyúlni, lehet, hogy nem kap elegendő vizet vagy valamilyen kórokozó, kártevő gyengítette le. 

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
ABIES CONCOLOR - KOLORÁDÓI JEGENYEFENYŐ

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.