A Tarkalevelű ezüstfa szaporítása

Megyeri Szabolcs 2015-01-06 17:06:51

Mivel a Tarkalevelű ezüstfa egy hibrid cserje, tehát keresztezett fajta, ezért a magvetetéssel való szaporítás kevésbé lehet sikeres, de próbálkozni lehet vele. Tavasszal kell elvetni a friss magokat egy hűvös üvegházba, vagy hűvös, de fényes területre a ház környékén. 1-2 hónapon belül már meg is gyökeresednek. Amikor már eléggé erősek a magoncok ahhoz, hogy át lehessen ültetni őket, akkor lehet külön-külön cserepezni. Ezután a következő tavaszig, amikor már az eredeti helyére ki lehet ültetni, ajánlott ugyanúgy hűvös helyen tartani őket. Figyelni kell a csigákra és a meztelen csigákra, mert könnyen okozhatnak károkat.

Amennyiben valóban ugyanazt a kinézetű növényt szeretnénk idővel viszontlátni a kertben, mint amit szaporítunk, akkor a legjobb, ha dugványokat készítünk. Az adott évi hajtásokból ajánlott levágni 10-12 cm hosszúságú részeket, amiket hűvös, árnyékos helyen kell tárolni. Amikor már úgy látjuk, hogy megfelelően begyökeresedtek az ültető közegbe, akkor szét lehet ültetni, külön-külön cserepekbe. Ezután hagyjuk őket, hogy megerősödjenek és a következő év tavaszán ki is lehet ültetni a megfelelő helyre.

Mindkét esetben figyelni kell az általános ültetései és elhelyezési szempontok betartására. Amennyiben nincsen lehetősége tárolni vagy készíteni Tarkalevelű ezüstfa szaporítóanyagokat, akkor kertészetemtől megrendelheti konténeres kiszerelésben is ezt a cserjét, így a kiszállítás után már ültethető is.


 

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
FUTÓRÓZSA METSZÉSE TAVASSZAL

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.