Termékek Menü
0

A Tarkalevelű ezüstfa élete az Ön kertjében

Megyeri Szabolcs
2015-01-06 17:00:34

Minden növénynek, így a Tarkalevelű ezüstfának is szüksége van gondoskodásra ahhoz, hogy erőteljes növekedése fennmaradjon az évek alatt.

Napos, félárnyékos helyre ültetve is remekül érzi magát, speciális összetételű ültető közegre sem lesz szüksége. Az újonnan ültetett cserjét ajánlott alaposan megöntözni, azonban ez csak a gyökérképződés elősegítése miatt fontos. Ez a díszcserje nem túl vízigényes, ebből adódik, hogy nem tudja elviselni a pangó vizet sem. A későbbiekben már az akár teljesen száraz talajt is elviseli. Nem csak a fény-illetve talajigényére kell odafigyelni, hanem ügyelni kell arra is, hogy ez a cserje fagyérzékeny. Ezért fontos, hogy a téli beültetés után minél hamarabb betakarjuk a cserje körüli részt, hogy megvédjük a kifagyástól. Emellett ajánlott szél- és fagyvédett helyre ültetni.

Metszés esetében nagyon ügyelni kell arra, hogy az adott évi hajtásokon fogja nevelni a virágait, majd a terméseit a Tarkalevelű ezüstfa, ezért fontos, hogy jó időben legyen megejtve ez a kertészeti feladat. Ajánlott tavasszal, amikor már begyűjtötte az értékes terméseket, megmetszeni a bokrot, hogy sűrű, tömött formát kapjunk. Ha a kora őszi időben kezdi el a metszést, akkor számolnia kell azzal, hogy az összes virágbimbót is eltávolítja. Amennyiben sövényt kíván belőle nevelni, akkor 50-60 cm-re ültesse a töveket és rendszeresen, tavasszal metssze meg a cserjéket.

Betegségekre és kártevőkre kevésbé fogékony fajta, ezért bátran ajánlom minden kertbarát kertjébe a Tarkalvelű ezüstfát.