A tarackoló kékgyökér tulajdonságai

Megyeri Szabolcs 2015-01-08 15:27:22

A tarackoló kékgyökér (Ceratostigma plumbaginoides) egy roppant díszes lombhullató évelő, mely főképpen ősszel nyíló kobaltkék virágai miatt közkedvelt. A tarackoló kékgyökér ültetése akkor jó ötlet, ha egy kevés ápolást kínáló, magas esztétikai értékű, jó talajtakaró képességű évelő dísznövényt keresünk. A tarackoló kékgyökér magassága 15-20 centiméter, így alacsony, összefüggő növényi szőnyeget képezve borítja be az ültetési helyet.

A tarackoló kékgyökér talajigénye nem összetett, kedvence a kissé agyagos talaj, de az átlagos kerti föld megfelelő a számára. A tarackoló kékgyökér vízigénye nem magas, kevés öntözéssel is beéri, a szárazságot jól tűri, a locsolás alkalomszerű elmaradását jól tolerálja. A tarackoló kékgyökér gondozása egyszerű feladat, összetett növényvédelmi teendőket nem követel, betegségei kisszámúak, időnként a lisztharmat támadhatja meg. A tarackoló kékgyökér lombhullató évelő, tavasszal viszonylag későn hajt ki, de növekedési üteme gyors, nyárra már összefüggő, vastag szőnyeget alkot.

A tarackoló kékgyökér virágai augusztustól nyílik, és egészen az október végi fagyok beálltáig díszlenek. A tarackoló kékgyökér virágzata egészen különleges kobaltkék árnyalatú, az ötszirmú kék virágok különleges látványelemei lehetnek a kertnek. A tarackoló kékgyökér hajtásai elterülőek, így talajtakaró képessége kiváló, ráadásul a sűrű lombozat alatt a gyomok nem élnek meg, ezért a tarackoló kékgyökér telepítésével egységes, magas díszítőértékű, gyommentes felület alakítható ki.

Származás Kína a hazája.
Általános alakja, leírása Tarackosan terjedõ tövû talajtakaró évelõ.
Levél Tojásdad alakú levelei tavasztól nyár végéig zöldek, a hideg õszi napok hatására bordóra színezõdnek kiemelve a virágok kék színét.
Virág/virágzat Õsszel bontja kobaltkék virágait.
Termőhelyi igény Kissé szárazságtûrõ, vagy közepes vízigényû normál kerti talajba való növény.
Felhasználás Rézsûkre, sírokra, évelõágyakba ültethetjük.
Megjegyzés Tavasszal késõn hajt ki.
Szín kék
Virágzási hónap Szeptember-Október
Magasság 15-20 cm
Tőtávolság 25-30 cm
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
KARÁCSONYI TREND

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.