A tarackoló kékgyökér gondozása

Megyeri Szabolcs 2015-01-08 15:22:05

A tarackoló kékgyökér (latin neve: Ceratostigma plumbaginoides) egy Nyugat-Kínából származó lombhullató évelő, mely változatos célokra használható fel a kertekben. Elsősorban persze különleges megjelenése, és látványos kék virágzata miatt dísznövényként szokás ültetni, ugyanakkor kiváló talajtakaró növény, alkalmas sziklakerti ültetéshez, szegélynövényként, de sírokon is méltó és dekoratív növény.

A tarackoló kékgyökér betegségei kisszámúak, tulajdonképpen csak a lisztharmat megjelenése okozhat gondot, ami ellen a szokásos módszerekkel vehetjük fel a küzdelmet. A tarackoló kékgyökér ültetésénél vegyük figyelembe, hogy fényigénye közepes, a napos fekvésű helyeket kedveli, de félárnyékban is megél, mélyárnyékos, sötét kertrészekre, vagy sűrű lombó fák alá azonban ne telepítsük. A tarackoló kékgyökér vízigénye közepes, öntözését csak a nyári, aszályos hónapokban szükséges gyakrabban megejteni.

A tarackoló kékgyökér hajtásai elfekvőek, így egy-egy tő nagyobb területen képes elfedni a talajt, ültetéskor a tarackoló kékgyökér tőtávolsága ezért legalább 25-30 centiméter legyen. A tarackoló kékgyökér rendelésével egy igazán sokoldalú, különleges színvilágú, és kedvező tulajdonságokkal rendelkező évelő növényhez juthatunk.

blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
GYÖKERES KARÁCSONYFA - KÜLÖNLEGES KARÁCSONYFA - CSEREPES KARÁCSONYFA

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.