Termékek Menü
0

Tarackoló kékgyökér, a kínai kékség

Megyeri Szabolcs
2015-01-08 15:33:39

Az alacsony növésű, jó talajtakaró képességű évelők mindig népszerűek, hiszen sokrétűen felhasználhatóak, díszesek, és gondozási igényük jellemzően alacsony. Az ilyen típusú dísznövények között talán a legszebb megjelenésű a tarackoló kékgyökér (latin neve: Ceratostigma plumbaginoides), mely romantikus, rusztikus hangulatot áraszt, feltűnő kék virágai pedig a kert látványos díszévé teszik.

A tarackoló kékgyökér egy lombhullató évelő, mely Nyugat-Kína vidékéről származik, ám a honi klímán is remekül megél. A tarackoló kékgyökér tulajdonságai közül elsőként a magas esztétikai érték tűnik fel, különleges kobaltkék virágzata egyedivé varázsolja ezt a terjedő tövő évelőt. A tarackoló kékgyökér ültetése akkor ajánlott, ha parlagi, ritkán használt kertrészt szeretnénk egy dekoratív talajtakaró növénnyel elfedni, de gyakran ültetik sírokra, sziklakertekbe, vagy akár színes növénytársítások résztvevője is lehet.

A tarackoló kékgyökér hálás tulajdonsága, hogy sűrű lombozatán a gyomok nem tudnak áttörni, így ültetésével tartósan gyommentes területet hozhatunk létre, ami különösen hasznos például a ritkábban látogatott nyaralóknál, hétvégi telkeknél, vagy a már említett síremlékeknél. A tarackoló kékgyökér ára mérsékelt, jó terjedő képessége révén már pár tő tarackoló kékgyökér vásárlása esetén is nagyobb méretű, pompás kékben tündöklő növényszőnyeg lehet a jutalmunk!

Tartalomhoz tartozó címkék: tarackoló kékgyökér