A Tájépítész - Kerttervező tévedése

Megyeri Szabolcs 2013-09-30 00:00:00

Ezt a kis parkrészletet tegnap fényképeztem Kőbányán. Ha ennek a már megvalósult parknak a látványtervét bárki elé letesszük valószínűleg azt mondja majd, hogy milyen egyedi, kreatív és szép! A park sorsa azonban, mint minden kerté, a fenntartás során dől el.Látják azt a fűnyíró gépet és rajta a kertészt? Neki kellene lenyírnia a gyep szegélyét a murvával felszórt kis út mentén!

Ha választani lehetne, én a legtöbb Magyarországi park tervezését a képen háttal ülő, és dolgozó emberre bíznám, akiről persze fogalmam sincs, hogy kicsoda csak annyit tudok amennyit látunk: Ő egy teljesen egyszerű hétköznapi kertész munkás aki nap nap után nyírja a füvet. 

És ezzel a tapasztalattal felvértezve állítom, hogy alkalmasabb lenne arra, hogy fenntartható parkokat tervezzen itthonra, mint sok olyan elméleti kolléga aki bele sem gondol abba: amit tervez azt fenn is kell tartani. Aki átélte már, hogy milyen érzés amikor a fűnyíró dobjában pörögnek a kavicsok, annak eszébe sem jutna ilyesmit a gyep szélére tervezni. Az eredmény megjósolható: pár év múlva tele lesz kavicsokkal a gyepfelület.

< < Vissza

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
ABIES CONCOLOR - KOLORÁDÓI JEGENYEFENYŐ

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.