Termékek Menü
0

Szürke kutyatej

Megyeri Szabolcs
2015-01-05 15:19:20

A szürke kutyatej (Euphorbia myrsinites) Európa déli területein honos évelő növény, mely származásának megfelelően a napos, meleg, fekvést kedveli. A szürke kutyatej felhasználási területe kerti körülmények között kifejezetten tág, kiváló talajtakaró növény, mivel elfekvő szárai nagy felületen borítják be a talajt, így parlagi, vagy ritkábban használt kertrészek színesítésére, beültetésére jó alany, ráadásul gondozási igénye is alacsony, így akár a ritkábban látogatott hétvégi telek, vagy nyaraló zöldítésére is alkalmas.

A szürke kutyatej színe zöldessárga, zöld leveleit dekoratívan egészítik ki zöldessárga virágzati fellevelei, így esztétikai értéke miatt is megéri a kertbe ültetni. Amennyiben valaki igénytelenebb fajta temetői növényt keres, mely jó takaró képességű, és öntözni, gondozni is csak ritkán kell, szintén választhatja a szürke kutyatejet. A szürke kutyatej örökzöld évelő, tehát egész évben díszít, így vásárlásával egy tartós, folyamatosan színes dísznövényhez juthatunk. A szürke kutyatej sziklakerti növényként is ismert, kifejezetten kedveli a sziklás, szárazabb talajt, így nagyobb sziklakertek remek kiegészítője lehet.

A szürke kutyatej vásárlását mindazoknak ajánlom, akik egy alacsony gondozási igényű, egész évben dekoratív, sokrétűen felhasználható évelő dísznövényt szeretnének a kertbe. Fontos információ: a szürke kutyatej mérgező növény, gondozásához védőkesztyű ajánlott, kisgyermekes kertekbe pedig ne ültessük!