Szürke kutyatej

Megyeri Szabolcs 2015-01-05 15:19:20

A szürke kutyatej (Euphorbia myrsinites) Európa déli területein honos évelő növény, mely származásának megfelelően a napos, meleg, fekvést kedveli. A szürke kutyatej felhasználási területe kerti körülmények között kifejezetten tág, kiváló talajtakaró növény, mivel elfekvő szárai nagy felületen borítják be a talajt, így parlagi, vagy ritkábban használt kertrészek színesítésére, beültetésére jó alany, ráadásul gondozási igénye is alacsony, így akár a ritkábban látogatott hétvégi telek, vagy nyaraló zöldítésére is alkalmas.

A szürke kutyatej színe zöldessárga, zöld leveleit dekoratívan egészítik ki zöldessárga virágzati fellevelei, így esztétikai értéke miatt is megéri a kertbe ültetni. Amennyiben valaki igénytelenebb fajta temetői növényt keres, mely jó takaró képességű, és öntözni, gondozni is csak ritkán kell, szintén választhatja a szürke kutyatejet. A szürke kutyatej örökzöld évelő, tehát egész évben díszít, így vásárlásával egy tartós, folyamatosan színes dísznövényhez juthatunk. A szürke kutyatej sziklakerti növényként is ismert, kifejezetten kedveli a sziklás, szárazabb talajt, így nagyobb sziklakertek remek kiegészítője lehet.

A szürke kutyatej vásárlását mindazoknak ajánlom, akik egy alacsony gondozási igényű, egész évben dekoratív, sokrétűen felhasználható évelő dísznövényt szeretnének a kertbe. Fontos információ: a szürke kutyatej mérgező növény, gondozásához védőkesztyű ajánlott, kisgyermekes kertekbe pedig ne ültessük!

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
NORDMANN FENYŐFA RENDELÉSE ORSZÁGOS HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.