Termékek Menü
0

A szürke kutyatej metszése

Megyeri Szabolcs
2015-01-05 15:04:57

A szürke kutyatej (Euphorbia myrsinites) gondozási igénye nagyon alacsony, talán éppen ezért roppant népszerű sziklakerti, talajtakaró növény, de felhasználása temetői növényként is gyakori. A szürke kutyatej öntözését csak ritkán kell megejteni, a talajigénye pedig átlagos, a kedvence a laza, közepesen száraz, jó vízelvezetésű közeg, csupán a kötött, nedves földet nem tolerálja.

A szürke kutyatej tehát valóban kevés ápolási feladatot kíván, ám egyetlen teendőről nem szabad elfeledkezni, ez pedig a száraz kutyatej metszése. Fontos tudni, hogy a szürke kutyatej mérgező növény, tejnedve irritációt válthat ki, ezért visszavágását, gondozását mindig kesztyűben végezzük, ahol pedig kisgyermekek is vannak, oda lehetőleg ne ültessük ezt az évelőt!

A szürke kutyatej metszése roppant egyszerű művelet, csupán a felkopaszodott hajtásokat szükséges visszavágni, hogy a növény a következő években is dúsan virágozzon.  A metszéshez mindig éles ollót használjunk, melyet használat előtt és után is alaposan tisztítsunk meg!