A szürke kutyatej jellemzői

Megyeri Szabolcs 2015-01-05 14:58:57

A szürke kutyatej (Euphorbia myrsinites) egy sokoldalú örökzöld évelő, mely a mediterrán vidékekről származik, ezért jó szárazságtűrő növény, ráadásul gondozási igénye is alacsony. A szürke kutyatej ültetését parlagi kertrészekbe, sziklakertekbe, rézsűkre, vagy sziklafalak tetejére ajánlom elsősorban, de ugyanakkor a szürke kutyatej elsőrangú temetői növény is, szép dísze lehet a gondosan ápolt síremlékeknek.

A szürke kutyatej talajigénye alacsony, a laza, jó vízáteresztő közeget kedveli, az átlagos kerti föld jellemzően megfelelő számára, csupán a túlságosan kötött, nedves-nyirkos földet nem tolerálja, de az ilyen talaj is feljavítható például homokkal. A szürke kutyatej jó talajtakaró növény, magassága csupán 15-20 centiméter, oldalirányban viszont szépen elterül, így ültetéskor a szürke kutyatej tőtávolsága legalább 20-25 centiméter legyen. A szürke kutyatej ültetése növénytársításokba is ajánlott, visszafogott zöldessárga színe jó kiegészítője lehet színes kompozícióknak, de magasabb cserjék előtt is szépen mutat.

A szürke kutyatej fagytűrő képessége kiváló, a kemény teleket is túléli, és mivel örökzöld fajta, az év minden hónapjában díszlik. A szürke kutyatej virága májustól bomlik ki, a sárgás, kisméretű virágok a buja mezők, rétek látványvilágát idézik. Fontos tudni, hogy a szürke kutyatej mérgező növény, tejnedve irritáló hatású, ezért gondozásához védőkesztyű viselete ajánlott, telepítését pedig mellőzzük kisgyermekes kertekben!

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
GYÖKERES (FÖLDLABDÁS,CSEREPES) EZÜSTFENYŐ KARÁCSONYFÁNAK

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.