A szürke kutyatej gondozása

Megyeri Szabolcs 2015-01-05 15:13:15

A szürke kutyatej (latin neve: Euphorbia myrsinites) a sziklakertek, parlagi kertrészek kedvelt örökzöld évelő növénye, de gyakran ültetik sírokra, vagy éppen rusztikus kőfalak tetejére. Mindebből kikövetkeztethető, hogy a szürke kutyatej vízigénye alacsony, öntözést alig igényel, tehát olyan helyekre is ültethetjük, ahová nem járunk gyakran, így például a nyaraló kertjébe, parlagi, használaton kívüli kertrészekbe, vagy éppen a temetőbe, sírokra.

A szürke kutyatej talajigénye alacsony, ez az évelő a száraz közeget kedveli, szinte bármilyen földbe ültethető, kivéve a nedves, kötött talajokat, melyekben gyökre rothadásnak indulhat. A szürke kutyatej fényigénye magas, hiszen mediterrán növény, ezért oda ültessük, ahol a lehető legtöbb napfényt és meleget kapja. A szürke kutyatej magassága várhatóan 10-20 centiméter között van, hajtásai elterülnek a földön, így oldalirányba terjeszkedik.

Ennek megfelelően a szürke kutyatej ültetési távolsága legalább egy arasznyi (20-25 cm) legyen. A szürke kutyatej öntözése csak ritkán esedékes, az ültetést követően a begyökerezést segítendő locsolhatjuk a növényt, illetve hosszú, nyári aszályokkor öntözzük, egyebekben a szürke kutyatej vízigénye minimális. 

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
NORDMANN FENYŐFA RENDELÉSE ORSZÁGOS HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.