A szedermálna ültetése

Megyeri Szabolcs 2015-06-17 10:29:04

Az előnevelt palánták ültetési ideje kora ősszel van, de tavaszra is halaszthatjuk ezt a műveletet.

Előkészületek: Mivel a szedermálna a tápanyagban dús talajon díszlik a legszebben, ezért már az ültetéskor gondoskodjunk trágyáról. Hosszú, több méteres indáinak érdemes támrendszert kialakítani. A szedermálnának nagy a helyigénye, ezért a sorokban minimum 2,5m- re kell elültetni a töveket. Az ültetőgödör kialakításánál figyeljünk oda, hogy a gödör kétszer olya mély és széles legyen, mint amekkora a vásárolt konténer.

Megfelelő hely kiválasztása: A terület kiválasztásánál kerüljük a fagyzugos területeket. A szedermálna számára a szélvédett, napos, déli fekvésű területek a legkedvezőbbek és a gyommentes, levegős, jó vízgazdálkodású, humuszban gazdag talajokon hozza legszebben terméseit.

Ültetés: Miután belehelyeztük az ültetőgödörbe a palántát, halmozzunk rá Dolce Vital általános virágföldkeveréket, mely nyújtott hatóanyag leadású műtrágyát tartalmaz, és legalább 3-4 hónapon keresztül biztosítja a növény tápanyagellátását. Miután elültettük a növényt, alaposan öntözzük be.

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
ILLATOS FENYŐFA: LUC FENYŐ KARÁCSONYFA

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.