Termékek Menü
0

A számtalan sötétpiros tölcsérvirág titka

Megyeri Szabolcs
2015-01-19 16:20:24

Nem kell nagy titokra gondolni akkor, amikor azon tűnődünk, hogy miért nem virágzik a trombitafolyondár. Általában csak pár probléma van, amit nagyon könnyen lehet orvosolni.

  • Megvilágítás: Legalább napi 8-10 órányi megvilágítás kell ahhoz, hogy rengeteg sötétpiros virág legyen a hajtásokon. Árnyékba ültetve megnyúlt, elhanyagolt látványt fog nyújtani, mivel arra törekszik a sötétpiros virágú trombitafolyondár, hogy minél hamarabb fényhez jusson. Ez a leggyakoribb probléma, ami az ültetés pontatlansága miatt lép fel, ezért figyeljünk arra, hogy napos helyre tegyük a kapaszkodócserjét.
  • Optimális mennyiségű tápanyag kijuttatása: A magas nitrogén tartalmú műtrágyák hatására, sok, nagy, üde zöld színű levelek fejlődnek. A foszforban gazdag műtrágyák a rengeteg, pazar küllemű trombitavirágért felelősek. A Dolce Vital általános virágföld keverékben megvan minden olyan tápanyag, amire szüksége van a növénynek a vegetációs idő alatt. Nem érdemes több tápanyagot kijuttatni a növény köré, attól nem fog jobban növekedni a trombitafolyondár.
  • Helyes metszés: Kora tavasszal érdemes elkezdeni a metszését, így még véletlenül sem távolítjuk el azokat a hajtásokat, amiken a virágbimbók növekednek. Mielőtt hozzáfognánk ehhez a kerti teendőhöz, mindig tisztítsuk le a metszőollót, és ellenőrizzük le, hogy eléggé éles-e. 

Látható, hogy a titok nem nagy dolog, csupán kellő mennyiségű időt kell fordítani a sötétpiros trombitafolyondárra, ha már beültettük a kertünkbe.