Termékek Menü
0

A szamóca ültetése

Megyeri Szabolcs
2015-06-15 13:53:51

Szamóca telepítésénél a legfontosabb az időzítés. A korai ültetés sűrű állományt eredményez, ha viszont későn ültetünk, nem erősödnek meg a palánták. A szabadföldi ültetés optimális ideje augusztus elejére esik.

Előkészületek: Mivel a szamóca a laza, levegős talajokat kedveli, ültetés előtt érdemes a talajt fellazítani. A szamóca palánták kiültetésekor figyeljünk oda, hogy a kiásott gödör kétszer olyan mély és széles legyen, mint amekkora a vásárolt konténer.

Megfelelő hely kiválasztása: A szamóca telepítésénél figyeljünk, hogy szélvédett, napos, korán felmelegedő helyre ültessük. Legalkalmasabbak számára a déli fekvésű területek, enyhe domboldalak.

Ültetés: Ültetéskor ügyeljünk arra, hogy a palánták ne kerüljenek túl mélyre. Miután az ültetőgödörbe helyeztük a palántát, halmozzunk rá Florasca A típusú BIO virágföldet, majd gondosan tömörítsük a talajt. Ültetés után alaposan öntözzük be a növényeket.

 

A szamócát ültethetjük konténerbe is, így ha csak megkívánjuk ezt az ízletes gyümölcsöt, könnyen hozzáférhetünk az erkélyünkön vagy a teraszunkon. Arra azonban figyeljünk, hogy ne helyezzük az edényt túl árnyékos helyre és tűző napsütésre sem, különben a gyümölcsök puhák és ízetlenek lesznek.