A szamóca ültetése

Megyeri Szabolcs 2015-06-15 13:53:51

Szamóca telepítésénél a legfontosabb az időzítés. A korai ültetés sűrű állományt eredményez, ha viszont későn ültetünk, nem erősödnek meg a palánták. A szabadföldi ültetés optimális ideje augusztus elejére esik.

Előkészületek: Mivel a szamóca a laza, levegős talajokat kedveli, ültetés előtt érdemes a talajt fellazítani. A szamóca palánták kiültetésekor figyeljünk oda, hogy a kiásott gödör kétszer olyan mély és széles legyen, mint amekkora a vásárolt konténer.

Megfelelő hely kiválasztása: A szamóca telepítésénél figyeljünk, hogy szélvédett, napos, korán felmelegedő helyre ültessük. Legalkalmasabbak számára a déli fekvésű területek, enyhe domboldalak.

Ültetés: Ültetéskor ügyeljünk arra, hogy a palánták ne kerüljenek túl mélyre. Miután az ültetőgödörbe helyeztük a palántát, halmozzunk rá Florasca A típusú BIO virágföldet, majd gondosan tömörítsük a talajt. Ültetés után alaposan öntözzük be a növényeket.

 

A szamócát ültethetjük konténerbe is, így ha csak megkívánjuk ezt az ízletes gyümölcsöt, könnyen hozzáférhetünk az erkélyünkön vagy a teraszunkon. Arra azonban figyeljünk, hogy ne helyezzük az edényt túl árnyékos helyre és tűző napsütésre sem, különben a gyümölcsök puhák és ízetlenek lesznek.

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
KARÁCSONYI TREND

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.