A sötétszínű tollborzfű szaporítása

Megyeri Szabolcs 2015-02-18 15:13:56

A sötétszínű tollborzfű szaporítása tőosztással történik. Az évelő fűfélék sajátosságaként mondható el az erős sarjképződés, ezért képesek robbanásszerűen elterjedni és újraéledni olyan hamar.

Amikor befejeződik a téli nyugalmi időszak és tavasszal már a fejlődés első jeleit mutatja növényünk, vágjuk vissza körülbelül 15 cm-es magasságig, ezzel serkentve a gyökerek fejlődését. A növény tövénél osszuk szét több részre, azonban nem érdemes túl sok részre szétosztani, mert a kisebb darabok túlélési esélye csökken. Az apróbb töveket érdemes cserepekbe helyezni és külön tovább nevelgetni, amíg a gyökerei megedződnek a kiültetésre. Az idősebb töveket ásóval válasszuk szét és szabadítsuk meg a sérült részektől, ez után pedig igyekezzünk mielőbb elültetni őket. Tőosztásnál nagyon ügyeljünk a rostos gyökerek épségére.

A szétosztott tövek igénylik a nedves, jó vízgazdálkodású termőtalajt, melyek tápanyagban dúsak és biztosítják a növény eredményes fejlődését. 

blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
NORDMANN FENYŐFA RENDELÉSE ORSZÁGOS HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.