Termékek Menü
0

A sötétpiros trombitafolyondár ültetésének négy lépése

Megyeri Szabolcs
2015-01-19 16:12:32

Kétféle ember van: aki kedveli a trombitafolyondárt, és aki ki nem állhatja. Amennyiben Ön az első csoportba tartozik, tehát szereti a trombitafolyondárt, akkor valószínű, hogy pazar virágözönben szeretne gyönyörködni. Ehhez az ültetés lépéseit komolyan kell venni.

1. Tervezés: Ahhoz, hogy minél magasabbra tudjon felkúszni, és minél több virágot hozzon, napos helyre kell ültetni. Az egy méterenként elhelyezett sötétpiros trombitafolyondár tövek könnyedén felmásznak a számukra készített állványra.

2. Talaj-és ültető gödör előkészítés: A kiválasztott terület talaját célszerű átforgatni párszor, hogy minél porhanyósabb földbe lehessen beültetni a sötétpiros virágú trombitafolyondárt. Ahhoz, hogy a gyökereknek kellő helyet biztosítsunk javasolt, kétszer olyan széles és mély ültető gödröt készíteni.

3. Ültetés mente: A kész ültető gödröt töltsük fel Dolce Vital általános virágföld keverékkel, így teljesítettük a kapaszkodó növény talajjal szemben támasztott igényeit. Ezután már csak egy alapos öntözés szükséges, amit heti egyszer meg is kell ismételni. Forró, száraz nyári napokon javasolt még egy öntözési napot beiktatni.

4. Téli felkészülés: Kertészetemtől konténeres kiszerelésben kapja meg a sötétpiros virágú trombitafolyondárt, így a kiszállítás után bármikor elkezdheti az ültetést. Arra azonban ügyelni kell, hogy ne ültessünk a téli fagyos időszakban. Ha a kora téli időszakot választja, akkor érdemes felaprított levéllel, szalmával vagy talajtakaró hánccsal befedni a növény alsó részét 30-40 cm-es magasságig. Ezzel a kis odafigyeléssel megelőzhető a téli talajátfagyás okozta gyengülés.

Ha kellő figyelmet fordítottunk az ültetés során a sötétpiros virágú trombitafolyondárra, akkor egész nyáron, sőt még szeptember végén is gyönyörködhetünk a sötétpiros virágözönben.