Termékek Menü
0

A sötétnarancs virágú trombitafolyondár ültetése lépésről, lépésre

Megyeri Szabolcs
2015-01-20 10:57:43

A sötétnarancs virágú trombitafolyondárnak van pár igénye, amit teljesíteni kell ahhoz, hogy a nyár minden napján bámulatos virágözönben gyönyörködhessünk. Ehhez az ültetés lépéseit komolyan kell venni.

1. Tervezés: Akár 10-12 méter magasságig is fel tud kapaszkodni a trombitafolyondár, hogy ha napos helyre ültetjük és van lehetősége felfele terjeszkedni. E célból készíthetünk neki lugast vagy pergolát, de egyszerűen csak a kerítés vagy fal tövébe is ültethetjük.

2. Talaj-és ültető gödör előkészítés: A gyökerek könnyebben tudnak terjedni, hogy ha az ültetés előtt a kiválasztott, napos terület talaját párszor átforgatjuk ásóval. Ahhoz, hogy a gyökereknek kellő helyet biztosítsunk javasolt, kétszer olyan széles és mély ültető gödröt készíteni a sötétnarancs virágú trombitafolyondár számára, mint amekkora konténerben kertészetemtől megkapta.

3. Ültetés mente: A talaj szempontjából szükséges, hogy jó vízáteresztő képességű és tápanyagban dús legyen. Ezért érdemes Dolce Vital általános virágfölddel feltölteni az ültető gödröt, így a talajjal szembeni igényét teljesítettük is. Ezután már csak egy alapos öntözés szükséges, amit heti egyszer meg is kell ismételni. Forró, száraz nyári napokon javasolt még egy öntözési napot beiktatni.

4. Téli felkészülés: A konténeres sötétnarancs virágú trombitafolyondárt, az év bármely szakában ültetheti. Arra azonban ügyelni kell, hogy ne ültessünk a téli fagyos időszakban. Ha az egyik kora téli napot választja, akkor érdemes felaprított levéllel, szalmával vagy talajtakaró hánccsal befedni a növény alsó részét 30-40 cm-es magasságig. Ezzel a kiegészítő lépéssel könnyen megelőzhető a téli talajátfagyás okozta növénygyengülés.

Ha kellő figyelmet fordítottunk az ültetés során a sötétnarancssárga virágú trombitafolyondárra, akkor egész nyáron, sőt még szeptember végén is gyönyörködhetünk a sötétnarancssárga virágözönben.