Termékek Menü
0

A sötétnarancssárga virágú trombitafolyondár körüli munkálatok

Megyeri Szabolcs
2015-01-20 11:09:23

A sötétnarancssárga virágú trombitafolyondár rengeteg tölcsérvirágot tud hozni a nyári napokon, sőt még szeptember végén is csodálhatjuk a virágözönt. Ehhez azonban az kell, hogy fordítsunk rá egy kis figyelmet.

Metszés: A metszés előnyeihez tartozik, hogy vissza lehet fogni a növekedési erélyét, irányítani lehet hajtásait, valamint fiatalítani is lehet a már régi sötétnarancssárga virágú trombitafolyondárt. Ha már egyszer elkezdtük a metszést, akkor minden évben végezzük el, hiszen az új hajtások mindig erőteljesebben fognak nyílni. A metszés során fontos, hogy tiszta és éles metszőollót használjunk, így sima metszlapot lehet készíteni, valamint elkerülhetjük a fertőzés veszélyt.

Talajigény: A sötétnarancssárga trombitafolyondárnak szükséges van arra, hogy tápanyagban dús és jó vízáteresztő képességű talajba legyen ültetve. Ahhoz, hogy ezt teljesítsük, javasolt Dolce Vital általános virágföldkeverékben ültetni, így a hosszan lebomló tápelemeknek köszönhetően az egész vegetációs idő alatt kellő mennyiségű tápanyaghoz jut a kapaszkodócserje.  

Öntözés: A legújabb kerti barátunkat, a sötétnarancssárga virágú trombitafolyondárt már az ültetés után is érdemes alaposan megöntözni, amit minden héten legalább egyszer meg is kell ismételni. Forró nyári napokon, termesztésen szükséges még egy öntözést beiktatni. 

Növényvédelem: Ha kellő figyelmet fordítunk a sötétnarancssárga virágú trombitafolyondárra, akkor nem fogékony kártevőkre, kórokozókra. Azonban mi is okozhattuk a sötétnarancssárga virágú trombitafolyondár megbetegedését akkor, hogy ha szennyezett metszőollót használtunk a metszés során. A fertőzés hatására elkezdhet gyengülni a kapaszkodó növény, így a leveleket ellephetik a levéltetvek. Ha esetleg olyan kártevővel, kórokozóval áll szemben, amit nem ismer, és nem tudja, mit tehetne ellene, akkor bátran kérje ki szakember tanácsát.

Az észrevehető, hogy nem igényel túl sok munkát a sötétnarancssárga virágú trombitafolyondár, azonban ezt a keveset is el kell végezni ahhoz, hogy megannyi feltűnő tölcsérvirág nyíljon rajta a nyári napokon.