A sötétbíbor virágú lilaakác gondoskodásáról pár gondolat

Megyeri Szabolcs 2015-01-20 17:29:56

Minden növény életében fontos, hogy kellő figyelmet fordítsunk rá. A sötétbíbor virágú lilaakác nem tartozik a munkaigényes növények közé, így csak párszor kell ránézni illatos, lilás virágú kertbarátunkra.

Talajtakarás: Minden tavasszal érdemes a tövét körbevenni felaprított fadarabokkal 4-5 cm vastagon. Ez segíti a földet abban, hogy ne száradjon ki, valamint a gyomok növekedését is meggátolja.

Metszés: Ősszel és kora tavasszal kell megmetszeni a sötétbíbor virágú lilaakácot. A metszéssel irányíthatjuk a hajtásai, csillapíthatjuk a túlzott növekedését, megfiatalíthatjuk a régi lilaakácokat, valamint remekül meg lehet fékezni vele a betegségek terjedését.  

Öntözés: Az újonnan elültetett sötétbíbor virágú lilaakácot alaposan meg kell öntözni, amit minden héten, legalább egyszer el is kell végezni. Nyári forró, száraz napokon javasolt még egy öntözési napot beiktatni. Ha nem vagyunk biztosak abban, hogy szükséges-e a víz kijuttatása, akkor egyszerűen csak nyomjuk az ujjunkat a földbe, és ha azt vesszük észre, hogy nem lett nyirkos az ujjunk, akkor minél előbb öntözzük meg a növényt.

Növényvédelem: A helyesen gondozott sötétbíbor virágú lilaakác nem túlzottan fogékony a kártevőkre, vagy kórokozókra, azonban mégis felmerülhetnek problémák. A helytelen bánásmód hatására legyengülhet a növény, így fogékonnyá válhat a pajzstetvekre, a levélfoltosodásra, illetve a lisztharmatra is. Metszéssel is előidézhető a gyengülés, ha nem elég tiszta metszőollót használnunk a munka során.

Látható, hogy nem igényel mindennapi, folyamatos munkát a sötétbíbor virágú lilaakác, azonban azt a pár napot, amit rászánunk, valóban teljes erőbedobással csináljuk végig. A munkánk gyümölcse tavasszal lesz látható, amikor rengeteg, egészséges, nagy, illatos virágfürttel ajándékoz meg bennünket a lilaakác.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
GYÖKERES (FÖLDLABDÁS,CSEREPES) EZÜSTFENYŐ KARÁCSONYFÁNAK

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.