Termékek Menü
0

A smaragd tuja ültetési lépései

Megyeri Szabolcs
2015-01-30 15:04:46

Ez az első olyan teendő, amit közvetlenül a legújabb kerti barátunkkal végzünk, így törekedjünk arra, hogy minden igényét teljesítsük. Nem kell sok mindenre gondolni, de lássuk is, hogy hogyan ültessük el a smaragd tujánkat!

 

Smaragd tuját vásárolna? Kattintson ide, és rendelje meg webáruházamból ezt a csodás sövény növényt!

 

Talaj- és ültető gödör előkészítése: Az első lépés a gyökerek könnyebb terjedését és növekedését segíti. Kertünkben napos, félárnyékos helyre kell elültetni a smaragd tuját, így biztosan megtartja egész évben a csodálatos sötétzöld színét. A kijelölt hely talaját érdemes párszor átforgatni ásóval, hogy minél porhanyósabb talajba lehessen elültetni a tuja tövet. Az ültető gödör elkészítésénél arra kell ügyelni, hogy kétszer olyan mély és széles legyen, mint amekkora konténerben kertészetemtől megkapta a dísznövényt.

Az ültetés folyamata: Amikor megtaláltuk a megfelelő helyet és alaposan előkészítette a talajt, akkor arra kell figyelemmel lenni, hogy a smaragd tuja tápanyagban dús és jó vízáteresztő képességű talajban fejlődik a legjobban. Emiatt ebben a lépésben érdemes Dolce Vital általános virágföld keverékkel feltölteni a kész ültető gödröt, így biztos lehet abban, hogy a hosszan lebomló műtrágya folyamatosan kellő mennyiségű tápanyagot biztosít a tuja számára. Miután beleraka a tuja tövet a gödörbe már csak egy alapos beöntözés szükséges, amivel szintén a gyökerek könnyebb terjedését segíti. Az öntözést legalább heti egy alkalommal, reggelente kell megismételni, de nyári napokon ne felejtsen el többször vizet kijuttatni.

Tipp: ültessen 60-80 centiméterenként a smaragd tuja töveket, így egybefüggő, csodálatos mélyzöld sövényt kap!

 

smaragd tuja vásárlás

 

Téli felkészítés: Mivel kertészetemtől konténeres kiszerelésben tudja megrendelni a smaragd tuját, ezért a téli fagyos időszakot leszámítva, az év bármely napján hozzáláthat az ültetéshez. Amennyiben a téli hónapokhoz közeli időpontot választ a tuja elhelyezéséhez, akkor ajánlott felkészíteni a dísznövényt a téli időszakra. Ekkor egyszerűen csak takarja be a növény alsó részét talajtakaró hánccsal, szalmával vagy felaprított levekkel. Ezzel az egyszerű lépéssel könnyen megelőzhető a téli talajátfagyás okozta növénygyengülés.

 

Ha a növénynek erre a pár igényére ügyel az ültetés alatt, akkor már megnyugodhat, mert az első lépésnél megtett minden Öntől telhetőt annak érdekében, hogy sokáig gyönyörködhessen a smaragd tuja sötétzöld színében.