Termékek Menü
0

A skarlátpiros virágú trombitafolyondár helyes ültetése

Megyeri Szabolcs
2015-01-20 11:36:27

Az ültetés során figyelni kell négy lépésre ahhoz, hogy erőteljesen növekedő és egészséges skarlátpiros trombitafolyondárt lássunk nap, mint nap a kertünkben.

1. Tervezés: Ha készítünk a skarlátpiros trombitafolyondár számára kapaszkodásra alkalmas állványt, akkor akár 10-12 méter magasra is képes felmászni. A fontos az, hogy mindig napos helyre ültessük a trombitafolyondárt, így csodálatos virágözönnel ajándékoz meg minket a nyár minden napján.

2. Talaj-és ültető gödör előkészítés: A második lépés leginkább a gyökerek terjedését segíti. Ahhoz, hogy könnyebben tudjon terjedni a skarlátpiros trombitafolyondár gyökere, javasolt ásóval átforgatni a kiszemelt hely talaját. Emellett a gyökerek kényelmesen el fognak férni akkor, hogy ha kétszer olyan széles, és mély ültető gödröt készítünk számára, mint amekkora konténerben kertészetemtől megkapta.

3. Ültetés mente: A talaj szempontjából szükséges, hogy jó vízáteresztő képességű és tápanyagban dús legyen, így az ültető gödröt javasolt Dolce Vital általános virágfölddel feltölteni. A hosszan lebomló műtrágya miatt biztosított, hogy az egész vegetációs idő alatt optimális mennyiségű tápanyaghoz jut a kapaszkodócserje. Ezután már csak egy alapos öntözés szükséges, amit heti egyszer meg is kell ismételni. Forró, száraz nyári napokon javasolt még egy öntözési napot beiktatni.

4. Téli felkészülés: A negyedik lépés egy kiegészítő művelet, amit akkor kell elvégezni, hogy ha a télhez közeledve kezdjük el az ültetést. Ekkor felaprított levelekkel, szalmával vagy talajtakaró hánccsal célszerű befedni a kapaszkodó növény alsó részét 30-40 cm-es magasságig. Erre azért van szükség, hogy megóvjuk a skarlátpiros trombitafolyondárt a téli talajátfagyás okozta gyengüléstől.

Amennyiben Önnek fontos, hogy pazar virágözön legyen a pergolán vagy lugason, ahova fel tud mászni a skarlátpiros trombitafolyondár, akkor érdemes a fenti lépéseket nagy figyelemmel elvégezni.