A Sárgavesszejű som ültetése

Megyeri Szabolcs 2014-12-19 16:15:20

A cserje-félék csoportjába tartozó Sárgavesszejű som élete alatt 2-3 méter magasra is megnőhet. Emiatt alaposan gondolja át hol szeretné a későbbiekben látni a somot, hiszen ha ablak vagy ajtó elé ülteti, akkor zavarhatja a kilátást illetve a közlekedést. Az ekkora méretű cserjék átültetése pedig igen nehézkes, úgyhogy mindenképpen fontolja meg a helyét.

A cserje elhelyezésénél figyelembe kell venni, hogy a napos, félárnyékos helyet kedveli, illetve valószínűleg Ön is azért választotta ezt a bokrot, mert szeretne télen is valamilyen díszt kertjébe. Ennek érdekében ültesse olyan helyre a Sárgavesszejű somot, ahol minden nap szem előtt lesz, és mindig gyönyörködhet sárgás vesszejében télen. Miután megkapta kertészetemtől ezt a dísznövényt, akkor ajánlott a helye környéki földet átforgatni, hogy jó porhanyós földbe legyen beültetve.

Ajánlott kétszer akkora gödröt kiásni, mint amekkora konténerben megkapja tőlünk, utána pedig Dolce Vital földkeverékkel feltölteni. Ez a keverék azért jó választás, mert a kiváló vízmegtartó és vízfelvevő képessége miatt és a rendszeres öntözéssel nem fog kiszáradni a cserje körüli talaj. Mivel konténerben szállítjuk ki a Sárgavesszejű somot, ezért az első fagyokig, az év bármely szakában ültetheti. Amennyiben az őszi hónapokban ülteti el a cserjét, akkor takarja be lombbal vagy szalmával a cserje törzsét 30-40 cm-es magasságig.

Ezzel az egyszerű és gyors óvintézkedéssel megvédhetjük a frissen ültetett növényt a kifagyástól, melyet a talaj átfagyása okoz. A beültetés és a szükséges óvintézkedés után jól öntözze meg a cserje körüli földet, mely a gyökérképződést segíti elő. Fagytűrő cserje, illetve betegségekkel szemben is ellenálló, ezért még a kertészkedéssel most ismerkedő kertbarátoknak is jó szívvel ajánlom. 

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese cserje
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
GYÖKERES KARÁCSONYFA - KÜLÖNLEGES KARÁCSONYFA - CSEREPES KARÁCSONYFA

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.