A sárga varjúháj ültetése

Megyeri Szabolcs 2015-01-08 14:33:17

A sárga varjúháj (latin neve: Sedum acre ’Aureum’) ültetési ideje kiterjed az egész évre, a zord, fagyos téli hetek kivételével bármikor telepíthető a kertbe. A varjúháj talajigénye nem összetett, elsősorban a laza szerkezetű, könnyen átmelegedő, száraz közeget kedveli, de az átlagos kerti talaj általában megfelelő a számára. A túl kötött talajt homokkal tehetjük ideálissá a varjúháj ültetéséhez, és arra is mindig figyeljünk, hogy a varjúháj napos, meleg kertrészbe kerüljön, legfeljebb az enyhe félárnyékot tolerálja.

A varjúháj ültetési távolsága 15-20 centiméter, vagyis a megrendelt varjúháj töveket egymástól szűk arasznyira helyezzük a földbe. A varjúháj szaporítása tőosztással is lehetséges, de elsőként mindig a konténeres varjúháj vásárlása ajánlott, a kifejlődött és szétterjedt tövek a későbbiekben szétválaszthatóak, és átültethetőek. A varjúháj terjeszkedése nem agresszív, így a későbbiekben nem kell attól tartanunk, hogy átveszi az uralmat a kerti növények között. A varjúháj ültetése tehát akkor különösen ajánlott, ha sziklakertet építünk, ha zöldtetőt ültetünk be, ha parlagi kertrészbe keresünk szívós, életerős, dekoratív növényt, de sírokra is telepíthetjük, vagy akár a balkont is díszíthetjük vele. A varjúháj ára mérsékelt, így segítségével gazdaságosan színesíthető a kert.

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
NORDMANN FENYŐFA RENDELÉSE ORSZÁGOS HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.