Termékek Menü
0

A Rosa Winchester angol rózsa gondozása

Megyeri Szabolcs
2014-12-18 11:56:29
A Rosa Winchester angol rózsa gondozása

A Rosa Winchester angol rózsa kis és nagy kertekben, de akár az utcafronton is remekül mutat majd, ahhoz azonban, hogy mindig teljes pompájában díszeleghessen, elengedhetetlen a gondos és szakszerű ápolás. 

A Rosa Winchester angol rózsa kis és nagy kertekben, de akár az utcafronton is remekül mutat majd, ahhoz azonban, hogy mindig teljes pompájában díszeleghessen, elengedhetetlen a gondos és szakszerű ápolás. A rózsákról az a hír járja, hogy kényes és nagyigényű dísznövények, valójában azonban az ápolási feladatok nem nagyszámúak, és könnyen megtanulhatóak.

A Rosa Winchester angol rózsa vízigénye a többi rózsáéhoz hasonlóan közepes, vagyis 8-12 naponta szükséges öntözni. Az öntözés gyakorisága nagyban függ az aktuális időjárástól, szárazabb időben kicsit gyakrabban, nedves, esős hetekben pedig ritkábban kell locsolnunk. Egy alkalommal körülbelül 10-15 liter vizet juttassunk ki a tövekhez, mindig öntözőkannát használva a kerti locsolóslag helyett. Ügyeljünk arra is, hogy a rózsák öntözése ne felülről történjen, a leveleket és a virágokat ne nedvesítsük, így csökkenthetjük a gombás betegségek megjelenésének esélyét.

A Rosa Winchester angol rózsa a betegségekkel szemben mérsékelten ellenálló, így különösen fontos, hogy jó minőségű, ellenőrzött forrásból származó rózsát rendeljünk! Mint szinte minden rózsa a Rosa Winchester angol rózsa is igényli a téli védelmet. Az ősz végi, tél eleji első komoly fagyok megérkeztekor a töveket földkupaccal szükséges betakarni, úgy hogy a kupac a szemzés fölött 10-15 centivel legyen. A betakarni kívánt részt előbb lombtalanítsuk, és a föld alá kerülő hajtásokat is metsszük le! A rózsa kupacolása megóvja a növényt a mínuszoktól, így tavasszal újra legszebb formájában tündökölhetnek a kerti rózsák!