A Rosa White Mary Rose romantikus rózsa metszése

Megyeri Szabolcs 2014-12-15 14:55:31

A rózsa metszése sokak szerint bonyolult és nehezen tanulható teendő, ezért gyakran félnek a rózsatartástól a kezdő hobbikertészek. A híresztelésekkel ellentétben, a rózsák metszése nem nehéz feladat, bár az igaz, hogy az elején odafigyelést, és egy kevés tanulást igényel.

A Rosa White Mary Rose romantikus rózsa metszése évente többször időszerű, először tavasszal, majd később nyáron és ősszel több alkalommal. A legfontosabb a rózsa tavaszi metszése, melyet mindig a kellő időben kell elvégezni. Az ideális időpont a tavasz valamely első hete, mikor a márciusi rügyfakadás még nem következett be, de a tél végi fagyok már elmúltak. A túl koránra időzített metszéssel azt kockáztathatjuk, hogy a hirtelen visszatérő mínuszok károsítják a rövid vesszőket.

A megfelelő tavaszi időpontban éles, tiszta ollót használva, a rügy felett fél-egy centiméterrel, ferdén ejtsük meg a vágásokat. A formázás miatt a legfelső rügy mindig abba az irányba nézzen, amerre az új hajtást nevelni szeretnénk, így alakíthatjuk a nekünk tetsző formára a rózsánkat, hogy dús, tömött rózsabokrokat kapjunk! A gyökérnyakból kiinduló vadhajtásokat tőből távolítsuk el, és lehetőleg három vagy négy vázágat hagyjunk meg a szép forma érdekében. Nyáron és ősszel már egyszerűbb lesz a metszés, ebben az időszakban csupán az elnyílt virágokat és elhalt leveleket szükséges eltávolítani.  

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
GYÖKERES KARÁCSONYFA - KÜLÖNLEGES KARÁCSONYFA - CSEREPES KARÁCSONYFA

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.