Termékek Menü
0

A Rosa Golden Showers futórózsa jellemzői

Megyeri Szabolcs
2014-12-16 16:47:57

A rózsabarátok egy része szerint nincs szebb a futórózsánál, és hajlok arra, hogy egyetértsek velük. A futórózsák nagy felületen, változatos formájú támasztékrendszeren díszleenek, feltűnőek, kiválóan alakíthatóak. A magasra növő, olykor akár három méteresre is feltörő futórózsák ugyanakkor mégsem foglalnak sok helyet, hiszen kis kertben akár házfalra, kerítésre is futtathatóak, nagyobb birtokokon pedig például pergolára, boltíves támasztékra, vagy akár egy kerti pavilonra is terelhetőek.

A Rosa Golden Showers futórózsa egy kivételes szépség, mely az imént említett előnyök mellett kimagasló esztétikai értékkel dicsekedhet. A Rosa Golden Showers futórózsa virágai szokatlan formájúak, hosszúkás, csúcsos szirmokkal, melyek közül a nagyobbak szív alakúak. A virágok átmérője 10-14 centiméter, ráadásul ennek a rózsafajtának a virágzási ideje hosszú, nyár elejétől késő őszig tart, így az aranysárga virágok hónapokon keresztül ékesíthetik a kertet. A Rosa Golden Showers futórózsa jó növekedésű rózsafajta, erőteljes szálakat hoz, illata pedig gyengéd, inkább intim közelségben mutatja meg aromáját. Ennek a futórózsának a levelei nagyok, és középzöldek, kiválóan harmonizálnak sárga szirmokkal.

A Rosa Golden Showers futórózsa betegségei kisszámúak, mivel ez a rózsa a betegségekkel szemben közepesen ellenálló, így növényvédelmi feladatokkal alig kell számolnunk. Nagyban növel a gondtalan rózsanevelés esélyeit, ha a rózsatöveket megbízható, ellenőrzött forrásból rendeljük! A Rosa Golden Showers futórózsát merem ajánlani minden birtokra, a kert stílusától függetlenül, ugyanis a feltűnő, de nem harsány színű virágok bármilyen kertkialakításban harmonikusan fognak díszleni. A futórózsát egyedi, fantáziadús támasztékrendszerre terelve különös, megkapó látványt érhetünk el, a vidám, nyári hangulatot árasztó virágáradat pedig egyaránt jóleső lesz szívnek és léleknek!