Termékek Menü
0

A Rosa Kortuna Nemes, virágágyi teahibrid rózsa jellemzői

Megyeri Szabolcs
2014-12-15 15:48:22

A Rosa Kortuna Nemes, virágágyi teahibrid rózsa egy igazán különleges megjelenésű rózsafajta, virágai két színben játszanak. Először a lazacrózsaszín, üde és nőies szirmok vehetők észre, aztán közelebb hajolva a szirmok belső, sárgás árnyalata is szembetűnik. A rózsa virágai kúpos alakúak, tömöttek, valamint illatuk erős, valódi hamisítatlan rózsaaromával lengik be a teret.

A Rosa Kortuna Nemes, virágágyi teahibrid rózsa jó növekedésű fajta, ágai erőteljesek, markáns megjelenésűek. Nem csupán a virágok, a rózsa levelei is meghatározóak, a Rosa Kortuna Nemes, virágágyi teahibrid rózsa esetében nagyok, középzöldek, így remekül harmonizálnak a bájos virágzattal. A Rosa Kortuna Nemes, virágágyi teahibrid rózsa magassága 120-150 centiméter, ezzel a középmezőnyben helyezkedik el.

A Rosa Kortuna így kisebb, ékszerdoboz-szerű kertecskékben, és nagyobb, nyílt tereppel rendelkező birtokokon is kiválóan mutat, valamint arra is alkalmas, hogy az utcafronti földsávot is benépesítsük vele. A Rosa Kortuna a rózsabetegségekkel szemben kifejezetten toleráns, így a növényvédelmi feladatok nem fognak sok energiát felemészteni, vagyis akár teljesen kezdő kertészkedők is bátran próbát tehetnek vele. A Rosa Kortuna Nemes, virágágyi teahibrid rózsa virágának színe elsősorban nőies jellegű, harmonikusan elrendezett, gondosan ápolt kertek káprázatos dísze lehet!