Termékek Menü
0

A Rosa White Mary Rose romantikus rózsa ültetése

Megyeri Szabolcs
2014-12-15 11:36:16

A rózsákban az is jó, hogy szinte bármikor ültethetjük őket, így a kezdő hobbikertészek nincsenek időhöz kötve, amikor elhatározzák magukat, már neki is láthatnak a munkálatoknak. Természetesen a téli hideg hónapok azért nem alkalmasak a rózsa ültetésére, de a legtöbb fajta tavasztól őszig a kertbe telepíthető, a nyári meleg hetekben pedig elsősorban a konténeres rózsa ültetése ajánlható a szabadgyökerű változatok helyett. Rózsa ültetése előtt mindig készítsük elő a terepet, hogy a siker a lehető legbiztosabb legyen.

A Rosa White Mary Rose romantikus rózsa a meleg, napos fekvésű helyeket kedveli, legalább napi 6-8 óra napsütésre van szüksége Rosa White Mary Rose romantikus rózsa talajigénye nem magas, az enyhén savas közeget igényli, valamint mindenképpen a kert egy védettebb, huzatmentes részére ültessük. Mikor a megfelelő hely megvan, a rózsa rendelés előtt készítsük el az ültetőgödröt, ami egy  60x60x60 centiméteres mélyedés legyen tövenként. A kiásott gödör aljára helyezzünk trágyát, majd erre vékony földréteget, hogy a gyökerek a tápanyaggal közvetlenül ne érintkezzenek.

A helyet alaposan öntözzük be, majd egy-két napon belül érkezhet a konténeres rózsa, hogy véglegesen a földbe kerüljön. A Rosa White Mary Rose romantikus rózsa földlabdával együtt illesszük az ültető gödörbe úgy, hogy az oltás helye 3 ujjnyival a talajszint alá kerüljön. Egy alapos beöntözés után az ültetéssel készen is vagyunk, de ne felejtsük el, hogy az angol rózsa gondozása még csak azután veszi majd kezdetét!