A Rosa White Mary Rose romantikus rózsa ültetése

Megyeri Szabolcs 2014-12-15 11:36:16

A rózsákban az is jó, hogy szinte bármikor ültethetjük őket, így a kezdő hobbikertészek nincsenek időhöz kötve, amikor elhatározzák magukat, már neki is láthatnak a munkálatoknak. Természetesen a téli hideg hónapok azért nem alkalmasak a rózsa ültetésére, de a legtöbb fajta tavasztól őszig a kertbe telepíthető, a nyári meleg hetekben pedig elsősorban a konténeres rózsa ültetése ajánlható a szabadgyökerű változatok helyett. Rózsa ültetése előtt mindig készítsük elő a terepet, hogy a siker a lehető legbiztosabb legyen.

A Rosa White Mary Rose romantikus rózsa a meleg, napos fekvésű helyeket kedveli, legalább napi 6-8 óra napsütésre van szüksége Rosa White Mary Rose romantikus rózsa talajigénye nem magas, az enyhén savas közeget igényli, valamint mindenképpen a kert egy védettebb, huzatmentes részére ültessük. Mikor a megfelelő hely megvan, a rózsa rendelés előtt készítsük el az ültetőgödröt, ami egy  60x60x60 centiméteres mélyedés legyen tövenként. A kiásott gödör aljára helyezzünk trágyát, majd erre vékony földréteget, hogy a gyökerek a tápanyaggal közvetlenül ne érintkezzenek.

A helyet alaposan öntözzük be, majd egy-két napon belül érkezhet a konténeres rózsa, hogy véglegesen a földbe kerüljön. A Rosa White Mary Rose romantikus rózsa földlabdával együtt illesszük az ültető gödörbe úgy, hogy az oltás helye 3 ujjnyival a talajszint alá kerüljön. Egy alapos beöntözés után az ültetéssel készen is vagyunk, de ne felejtsük el, hogy az angol rózsa gondozása még csak azután veszi majd kezdetét!

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV
Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.